Find den perfekte loftplade til dit modulære loftdesign

21. maj 2020

Det at finde den rigtige akustiske loftpladekant, der binder dit arkitektoniske design sammen, kan være en arbejdskrævende proces. Der er så mange loftkanter at vælge mellem. Skjult, halv-skjult eller synlig. Hvilken er den rigtige til dig?

Overformynderiet, Rockfon® Sonar™, X-kant, 1800x600

Et væld af forskellige kantdesigns til loftplader

Et smukt loftdesign kan virkelig supplere et rum og bringe rummet sammen - men hvor skal man begynde? For mange designere og arkitekter begynder rejsen med at vælge et akustikloft med ønsket om at ville kontrollere og afhjælpe uønsket støj og forhindre den i at forstyrre medarbejdere.

Der findes forskellige nedhængte loftløsninger på markedet, og hver pladekant giver dig en anden æstetisk finish, men modulopbyggede akustikplader er langt den mest almindelige løsning, vi ser i mange kommercielle rum, sundhedsfaciliteter, skoler og restauranter, for blot at nævne nogle få.

Afhængigt af det akustikloft du vælger, kan loftets kantdesign dække skinnerne eller indarbejde dem i rummets udseende ved enten at skabe lange smukke streger, der danser hen over loftet, eller ved blot at gemme dem fuldt synlige.

De forskellige pladekanter kan ændre dit designs visuelle dekorative udseende. “Du kan virkelig påvirke rummets tilpasning og fornemmelse, når du bruger loftplanet som et designelement” siger Deb Barnes, der er ansvarlig for interiørdesign hos HGA Architects and Engineers, et amerikansk designfirma.

Hvad er et synligt akustikloftskinnesystem?

En synlig loftløsning betyder, at du kan se skinnerne mellem pladerne, fordi pladekanterne hviler oven på skinnerne. Dette er traditionelt de mest økonomiske akustiskloftløsninger på markedet, og de skaber et enkelt og struktureret loftudtryk i et rum, der fremhæver rummets form.

Hvis du vælger at have et synligt loftsystem, men du foretrækker at minimere skinnernes synlige dominans, kan du altid vælge at bruge mat-hvide skinner. For eksempel reducerer Chicago Metallic™ mathvide skinner genskinnet, der findes på standard nedhængte lofter, som kan forstyrre dit hvide loftdesign ved at reflektere farver fra andre områder i rummet som fx vægge eller gulve.

De mathvide skinner er specielt bygget med en struktureret overflade, der drastisk reducerer de refleksioner, der findes på standard metaloverflader. Den færdige installation af en synlig loftløsning kombineret med de mathvide skinner giver en næsten monolitisk finish til en omkostningseffektiv pris.

Læs mere om fordelene ved vores Matt White 11 skinner. 

En synlig loftløsning, der ser lige så godt ud som den lyder

Da Skanska designede de nye kontorer til Solna United, krævede planen en behagelig og hjemlig atmosfære. De mat-hvide skinner kombineret med den slanke, strømlinede akustikløsning giver en næsten monolitisk finish til loftet. Det moderne design og den fantastiske akustik skaber en inkluderende arbejdsplads for alle ansatte. For at opnå dette, var der stor opmærksom på at sikre, at alle designelementer spillede perfekt sammen. Rockfon Blanka A-kant, 600X600, og Matt-white 11 skinner blev valgt specifikt for at opnå den rette fornemmelse til dette kontorrum.

Læs mere om projektet

Billede Rockfon Blanka®, A-kant, 600X600.

SE, Solna, Stockholm, Strategisk Arkitektur, Alexis von Dönhoff, Office, Rockfon Blanka, A-edge, 600x600, White, Chicago Metallic T24, Matt white, Mattwhite, Arla
Du kan virkelig påvirke rummets tilpasning og fornemmelse, når du bruger loftplanet som et designelement.

Deb Barnes

Ansvarlig for interiørdesign hos HGA Architects and Engineers

Hvordan ser en delvis skjult loftløsning ud?

Halvt skjulte skinner bruger den akustiske loftspladekant, der stikker ud under ophængssystemet, til at dække en del af skinnerne. Dette giver loftet mere dybde og tekstur, hvilket skaber skygger og farvespil, der hjælper med at give loftet et markant udseende, hvilket bidrager til rummets samlede arkitektoniske udtryk.

Der er mange forskellige kantplader, der kan bruges med en delvis skjult loftløsning. Du kan bruge forskellige kanter til at give dig et bredere eller smallere mellemrum mellem profilerne. Lad os se på et par akustiske loftspladekanter, der kan bruges til at give dig et fantastisk visuelt design.

  • En loftsplade med E-kant monteres i et ophængssystem, hvor loftspladerne stikker ud fra skinnerne. Dette får loftet til at se ud som om det flyder under ophængssystemet.

 

  • En loftplade med M-kant er et dybt forsænket ophængningssystem, hvilket betyder, at pladens kant rager længere ud end på andre delvis skjulte loftløsninger. M-kanten giver en smuk skyggeeffekt på det færdige loft.

Lad os give det et strejf farve

Når du vælger en delvis skjult loftløsning, er det en fantastisk mulighed for at lege med farver på skinnerne. Du kan f.eks. vælge at bruge en loftplade med hvid E-kant og en sort ophængningsskinne eller en skinne i hvilken som helst anden farve. Dette skaber et smukt farveopdelt loft med lange linjer, der fremhæver loftet.

Du kan også vælge at kombinere en farvet loftsplade med en hvid skinne. Læs denne korte artikel om den kraftige virkning det kan have at designe dit loft med farver.   

 

Hovedkontoret finder den perfekte kombination mellem akustik og æstetik

Danske Banks nye flagskibsbygning, tegnet af Arkitema, åbnede for nylig sine døre i Århus. For at opnå den perfekte balance mellem æstetik og velvære valgte Arkitema Rockfon Blanka loftsplader med en E-kant, fordi linjerne i loftet trækker øjnene længere ind i rummet og forøger følelsen af åbenhed.

Læs mere om projektet.

Billede: Rockfon Blanka, E-edge 24, 1200X600

DK, Danske Bank, Aarhus, Arkitema, Office, Rockfon Blanka, E24-edge, E-edge, 1200x600, White, 2890 click, Corridor

En synlig loftløsning til et nyrenoveret kontorlandskab

En italiensk stålproducent, der forsyner skibsindustrien, besluttede, at de ville renovere deres eksisterende kontorer for at skabe et lyst, moderne arbejdsrum. Arkitekt Rocco de Lentinis ønskede at skabe et kontor, hvor folk ville være glade for at tilbringe deres arbejdsdag. En af projektets primære prioriteter var at finde den rigtige blanding mellem akustisk komfort og elegant design - de Lentinis fandt begge med Rockfon Blanka og E-kant loftpladens elegance.

Læs mere om projektet. 

Billede: Rockfon Blanka, E-edge 24, 600X600

IT, Tr-Inox, Nociglia, Rocco de Lentinis, Office, Rockfon Blanka, E-edge, 600x600, 1200x600, White
Jeg ønskede at give kontoret et elegant præg, og jeg følte, at E-kanten var den mest elegante.

Rocco de Lentinis

Arkitekt

Skjult modulært akustikloftsystem

Et skjult skinnesystem giver dig en minimalistisk finish, fordi loftpladekanterne skjuler skinnerne. Dette er den perfekte loftsplade, hvis du leder efter et modulloft, der har en forenklet æstetisk finish.

Der er forskellige plader med skjulte kanter at vælge imellem, men en sjov skjult loftplade er X-kanten.

X-kant loftpladen er et fantastisk eksempel på et skjult skinnesystem. Loftplader med X-kant kan monteres i et nedhængt skinnesystem eller endda direkte på loftkonstruktionen med monteringsbeslag. Fasen mellem pladerne er mindre end på D-kanten, så der opnås et mere monolitisk udtryk.

Lydabsorberende loft med en elegant og moderne finish

Hørsholm Arboretum er et prisvindende forskningsinstitut designet af arkitekt Claus Francke. Naturlige materialer er kombineret med et lysforstærkende akustikloft. Rockfon Blanka X-kant-loftplader trækker dagslys længere ind i bygningen, mens den mat-hvide overflade sikrer, at den ikke er for lys for øjnene. Resultatet er, at indeklimaet og den visuelle komfort forbedres for både medarbejdere og besøgende.

Læs mere om projektet. 

Billede: Rockfon Blanka, X-kant, 1200X300

DK, Arboretet, Hørsholm, Claus Francke ApS, School, Rockfon Blanka, X edge, 1200x300, White
Det har vi kombineret med et akustikloft fra Rockfon. Det har nemlig været helt afgørende med en akustikløsning, der ikke går på kompromis med indretningen. Og det har vi fået. Akustikloftet har et skjult skinnesystem og en mat, hvid overflade. På den måde bliver loftet en del af den arkitektoniske helhed.

Claus Francke

Administrerende direktør hos Claus Francke ApS

Hvordan vælger du det rigtige modulloft til dit design

Med så mange forskellige loftpladekanter at vælge imellem kan det være svært at beslutte, hvilken der er den rigtige til dit næste projekt. Mulighederne er endeløse.

Planlægger du at bruge et modulloft til dit næste projekt? Rockfon klarer den for dig. Vi tilbyder et bredt udvalg af akustiske loftpladekanter til ethvert behov.

Hvis et nedhængt loft ikke er egnet til dit design, kan vi tilbyde andre fantastiske akustikløsninger. Se nærmere på nogle af vores andre løsninger, Rockfon Mono® Acoustic, Rockfon Eclipse® eller Rockfon® Universal™ Baffle