bucket_iconCreated with Sketch.

God akustik er en god forretning

Brandoplevelsen i specialbutikker, stormagasiner, kongrescentre og udstillingslokaler hænger i høj grad sammen med den stemning og de adfærdsmæssige reaktioner, som brandet fremkalder. Men det er lige så vigtigt at forstå, hvordan kunderne reagerer på omgivelserne. 

Indretningsarkitekter og designere søger konstant efter nye måder at indrette detailbutikker på, så de vil blive husket af kunderne og associeres med noget positivt. Rummets udformning kan i høj grad påvirker indeklimaet i en butik eller et spisested. F.eks. kan et dårligt lydmiljø i en butik reducere salget med 28 %, fordi kunderne forlader butikken eller vælger at gå forbi. I indkøbscentre mener man, at når den tid, kunderne opholder sig i butikken, stiger med 1 %, vil salget stige med 1,3 %. 

Akustisk design

Akustikken spiller en vigtig rolle i detailsektoren. Så meget, at en optimering af akustikken kan få omsætningen i en butik til at stige med 5-10 %. En nyere undersøgelse har desuden vist, at 76 % af svarpersonerne ville tage ud at spise oftere, hvis der var større ro på restauranterne. 

Design i detailhandlen

Æstetisk design er også en integreret del af akustisk komfort. Byggematerialer, herunder akustiklofter, skal have en fleksibilitet og et æstetisk udtryk, der understøtter brandets designkoncept. Det er vigtigt, at materialerne giver en stor designfrihed, og det kræver et stort udvalg af farver, kanttyper, dimensioner og konstruktioner. Alle disse egenskaber er med til at fremme brandets identitet, hvad enten det er i en specialbutik på Strøget, et stormagasin, et kongrescenter eller et udstillingslokale. 

En optimering af akustikken i en detailbutik kan få omsætningen til at stige med 5-10 %.

Luke Dixon