Prisbelønnet arkitektur 

Indretningen af dette unikke forskningscenter i Hørsholm er præmieret med Hørsholm Kommunes årlige arkitekturpris. Arkitekturen blev rost for at have givet "et dejligt arbejdsmiljø for de ansatte og en imødekommende atmosfære for de besøgende" – sådan lød det fra Søren Mølbak, fagdommer og adm. direktør og partner hos PLH Arkitekter. "Materialesammensætningen, den gennembearbejdede detaljering og det internationale præg passer smukt til hele ideen om Arboretet."

Æstetik og akustik i skøn forening

Brugen af naturmaterialer var meget vigtig for Claus Francke, direktør og arkitekt hos Claus Francke ApS, og arkitekt Gert Mikkelsen, som har tegnet Arboret-husene. Claus Francke fortæller: "Vi har bygget Arboret-husene med et klart mål for øje: at skabe et naturbyggeri, der udgør et godt arbejdsmiljø for de ansatte såvel som inspirerende omgivelser for områdets gæster." 

Men Arboretets design har ikke kun handlet om det visuelle udtryk. Claus Francke har også haft stort fokus på at sikre optimale betingelser for medarbejderne og de besøgende. "Interiøret består af flotte naturmaterialer såsom døre og lydpaneler af ahorn og planker i massiv eg," fortæller Claus. "Det har vi kombineret med et akustikloft fra Rockfon. Det har nemlig været helt afgørende med en akustikløsning, der ikke går på kompromis med indretningen. Og det har vi fået. Akustikloftet har et skjult skinnesystem og en mat, hvid overflade. På den måde bliver loftet en del af den arkitektoniske helhed."

Et akustikloft, der både ser godt ud og føles godt

Rockfon har samarbejdet med Claus Francke om at finde det helt rigtige akustikloft til Arboret-husene. Det endelige valg faldt på Rockfon Blanka®. Det skyldes, at den unikke overflade har en høj lysrefleksion og lysdiffusion – egenskaber, som gjorde det muligt for Claus Francke at udvide begrebet naturbyggeri til også at omfatte naturligt sollys. Rockfon Blanka øger og forstærker mængden af dagslys i bygningen på en naturlig måde og sikrer samtidig, at lyset aldrig bliver for skarpt for øjnene. Resultatet er lyse, luftige og behagelige lokaler.

Rockfon Blanka® har bidraget til at skabe et byggeri, der spiller op til den omgivende natur. Det elegante, mathvide loft syner ikke af for meget, men passer ind i interiøret af flotte naturmaterialer. Det giver samtidig en fremragende lyd- og støjabsorption, hvilket øger følelsen af smuk og naturlig komfort.

Arboretet

Kirkegårdsvej 3A, 2970 Hørsholm, Danmark

Vi har bygget Arboret-husene med et klart mål for øje: at skabe et naturbyggeri, der udgør et godt arbejdsmiljø for de ansatte såvel som inspirerende omgivelser for områdets gæster.

Claus Francke

Arkitekt

Arboretet

Land:Hørsholm, Danmark
Arkitekt:Claus Francke ApS
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:X
Dimension:1200 x 300

Relaterede casestudier