Når stress rammer loftet, så prøv et akustikloft

Den moderne arbejdsplads har masser af stressfaktorer, spændinger og irritationsmomenter. I takt med at det forventes, at vi producerer mere i stadigt hurtigere tempo, er det svært at fokusere, skabe og samarbejde - især i et støjende, utiltalende kontormiljø.

Det er præcis derfor Skanska vidste, at de ville have en komfortabel og blødere indretning på de nye kontorer hos Solna United. “Vi ønskede at skabe en inkluderende følelse, der fremmer møder og samarbejde,” sagde Sofie Hjort, projektleder hos Skanska. ”For at opnå dette, skal hvert designelement passe perfekt sammen. Vi vidste for eksempel at et nedhængt akustikloft skaber en mere rolig atmosfære, men vi ville ikke have at ”skakmønster-overfladen” ødelagde looket og fornemmelsen.

Et traditionelt mønstret loft var simpelthen ikke godt nok. Skanska vidste, at for at fremme en behagelig og afslappende atmosfære, havde de brug for at tilsvarende smukt og støjabsorberende loft.

Et loft med både smuk form og funktion

Et akustikloft der ser lige så godt ud som det lyder. Det skal være det perfekte finishing touch, uden at det tiltrækker sig for megen opmærksomhed. Den nye Rockfon Matt White 11 skinne er designet til at sikre lige nøjagtig det. Det har en unik overfladefinish, som eliminerer de kontraster og refleksioner, der traditionelt er forbundet med et standard nedhængt loft, hvilket giver et elegant udseende med klasse.

Det er derfor teamet hos Skanska valgte Rockfon Blanka til loftet hos Solna United. “Folk bliver mere og mere bevidst om design og kvalitet,” sagde Hjort. “De tilbringer rigtig mange timer på arbejde, så vi insisterede på at have smukke, taktile materialer af høj kvalitet, så folk føler sig hjemme, når de arbejder her.”

Holdbar, bæredygtig og brandsikker

Det kræver meget at designe et akustikloft, der ser så strømlinet ud, at du næppe bemærker det. “Vi arbejder løbende på at optimere vores produkter på alle niveauer,” siger Peter Fritzon, salgsansvarlig hos Rockfon i Sverige. Under den glatte hvide overflade har Rockfon Blanka lofter alle mulige fantastiske skjulte fordele. “Ud over at være fuldstændigt genanvendeligt og i brandklasse A1 har Rockfon Blanka og Matt White 11 skinnerne begge en unik overflade, der minimerer refleksioner fra alle vinkler.”

Solna United

Gårdsvägen 9-11,
169 70 Solna,
Sverige

20200108 RW-RF PHO 007012

Sofie Hjort
Project Manager Skanska

1/1
Vi ønskede at skabe en inkluderende følelse, der også fremmer møder og samarbejde. For at lykkes, skal alt spille sammen på en overbevisende måde. Vi vidste, at vi havde brug for et nedhængt akustikloft, men vi ville også væk fra den 'skakternede overflade', som står i modsætning til den stemning, vi ville skabe.

Sofie Hjort

Projektleder, Skanska

Solna United

Land:Solna, Sverige
Arkitekt:Alexis von Dönhoff, Strategisk Arkitektur
Installatør:Rönnmarks Undertak AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:A
Dimension:600 x 600

Relaterede casestudier