Hvad er en miljøvaredeklaration, og hvordan anvendes den?

En EPD (Environmental Product Declaration eller miljøvaredeklaration på dansk) er et teknisk dokument, der ser på et produkts miljøpåvirkning gennem hele dets levetid. EPD er resultatet af Life Cycle Assessment (LCA), også kaldet en livscyklusanalyse.

Miljøvaredeklarationer bruges til certificeringsordninger til byggeriet såsom LEED, BREEAM® og DGNB. Du kan også bruge en miljøvareklaration til at vurdere et produkts miljøpræstationer eller endda sammenligne det med alternativer.

Vores Rockfon EPD følger europæiske og internationale standarder (EN 15804, ISO 14025 for EPD, ISO 14040 (del 1 & 2) og ISO 14044).

Illustrative image, engineer, engineering, construction, contractor, blueprint, hardhat, helmet, quality control, plan

Hvad er en miljøvaredeklaration?

Livscyklusvurderingen (LCA) kvantificerer de miljømæssige påvirkninger, ressourcer og energi, der bruges i et produkts livscyklus, alt fra udvinding af råmaterialer til dets bortskaffelse.

LCA er den tilgang, du skal følge for at beregne produkternes bidrag med hensyn til affald, energi og miljøpåvirkninger i hele dets livscyklus.

Disse resultater er dokumenteret i en miljøvaredeklation.

life cycle assessment illustration, infografic, sustainability, transportation, manufacturing, distribution, use phase, end of life, raw materials, lca

Vi ved godt, at det kan være svært.

Du kan gøre dette selv, eller vi kan hjælpe dig. Kontakt vores tekniske support. De er klar til at hjælpe dig.

 

Woman, man, computer, lunch and learn, learning

Hvor kan du finde Rockfons miljøvareklaration?

Vores miljøvaredeklaration kan downloades her

EPD'er kan også findes i tredjepartsdatabaser overalt i verden, for eksempel IBU i Tyskland, EPD Norge i Norge, INIES i Frankrig og SPOT-database fra UL i Nordamerika.

 

Contact, help, customer support, learning, technical support