Akustik en afgørende rolle for at skabe et godt indemiljø, hvor vi trives og kan nyde familielivet med masser af aktiviteter. 

Rockfons akustikløsninger til boliger er meget mere end god akustik. De passer ind i danske hjem med de flotte, hvide, matte overflader, som ikke tager opmærksomheden fra din indretning, og som neutralt passer ind i alle boligens rum på både skrå og vandrette flader.

Læs mere i vores brochure om, hvordan du kan forbedre akustikken i dit hjem.

Download Brochure

Find din nærmeste Bauhaus

Showing
Offices & Factories near you

Spørgsmål og svar

Vælg kategori

Akustikplader

Hvad er akustikplader?

Akustikplader fra Rockfon består af en lydabsorberende kerne og en fleece på overfladen. Kernen er fremstillet af stenuld, som er baseret på en af naturens mest uudtømmelige ressourcer – vulkansk sten. Overfladen er en malet fleece og fås i forskellige kvaliteter og farver.

Hvilken akustikløsning skal jeg vælge?

Vi anbefaler især to løsninger, da de giver den bedste lydforbedring i boliger. Rockfon Blanka har den hvideste farve, klasse A lydabsorption (den højeste), er antistatisk over for støv og kan støvsuges og aftørres med en fugtig klud. Rockfon Sonar har en flot klassisk hvid farve, klasse A lydabsorption (den højeste), og kan støvsuges for snavs.

Flere boligejere vælger at få installeret Rockfon Mono Acoustic, som er en puds, der sprøjtes på Rockfon akustikplader. Det giver en ubrudt hvid overflade med en fantastisk god akustik. Det kræver en certificeret installatør for at installere Rockfon Mono Acoustic.

Du kan finde en Rockfon Mono Acoustic-installatør her

Montage

Hvordan installeres et akustikloft i en bolig?

I boliger anbefaler vi, at du opklæber Rockfon akustikplader direkte på dit eksisterende loft (uden ujævnheder). Oplimning bruges ofte i rum, hvor der ikke er højt til loftet som i boliger, og hvor akustikloftet skal eftermonteres.

Vi anbefaler, at du bruger Rockfon® SwiftFix™ (vandbaseret lim, 13 kg/spand), som fæstner både til beton og gips. Brug en tandspartel på 4-8 mm (afhængig af overfladen).

Se monteringsvejledning i brochuren

Kan jeg montere akustikplader på gipslofter?

Ja. Lofterne i mange boliger består af to lag gips, da det giver et jævnt, hvid loft. Desværre er akustikken ikke i top, da gips ikke har en lydabsorberende overflade. Vi oplever derfor, at mange boligejere vælger at eftermontere Rockfon lydlofter oven på to lag gips.
Du kan fastgøre dine Rockfon loftplader til både et lag gips og to lag gips med lim. Pladerne kan fastgøres med lim til horisontale, vertikale eller skrå flader og kan monteres i helforbandt, halvforbandt eller som flåder, så du på den måde kan skabe dit eget udtryk.
Det vigtigste er, at akustikpladerne fra Rockfon bliver monteret på en jævn flade – sådan opnås det bedste resultat.

Kan jeg montere akustikplader på profillofter?

Ja. Akustikplader fra Rockfon kan monteres på eksisterende profillofter af træ. Da akusikpladerne er hvide, vil du opleve et lysere loft og bedre udnyttelse af dagslyset, da lyset reflekteres via loftet.
Du kan fastgøre dine Rockfon loftplader til profilloftet. Pladerne kan fastgøres med lim til horisontale, vertikale eller skrå flader og kan i helforbandt, halvforbandt eller som flåder, så du på den måde kan skabe dit eget udtryk.
Er profilbrædderne meget ujævne, anbefaler vi, at du bruger metalbeslag til montering i stedet. Oplimning på et ujævnt loft vil tydeligt kunne ses på slutresultatet.

Er der nogle krav til det eksisterende loft?

Underlaget skal være rent, støvfrit, tørt og plant. Rester af maling eller puds skal fjernes i videst muligt omfang for at sikre optimal vedhæftning. Hvis underlaget er meget porøst, skal du bruge en passende primer egnet til dette. Underlaget skal være i stand til at bære belastningen og skal være fri for revner. Hvis du er i tvivl om kvaliteten af underlaget, anbefaler Rockfon at udføre en limtest på overfladen. Hvis underlaget er meget ujævnt og ru (se tabel Anbefalet lim), skal du sørge for at udjævne overfladen.

Økonomi

Hvad koster god lyd?

Der findes mange forskellige Rockfon akustikplader alt afhængig af dine behov og ønsker i forhold til design, overflade og farvevalg. Hvis du vælger at gøre det selv, skal du betale for akustikplader og tilbehør til at montere dem. Priserne kan du få oplyst hos din lokale trælast eller byggevarehus, hvor du også bestiller varerne.

Du kan også vælge at lade en tømrer installere loftet. Installationsprisen afhænger af underlaget, og hvor nemt det er at gå til opgaven. Det bedste er, at du får et tilbud fra din tømrer. På den måde får du lige præcis den løsning, som du bliver glad for.

Hvor kan jeg købe Rockfon akustiklofter?

De fleste trælaster såsom Stark, XL-byg, Bygma, Davidsen og byggevarecentre såsom Bauhaus forhandler et stort udvalg af Rockfon akustikplader.

Skulle der være midlertidig udsolgt, kan loftplader bestilles hjem med dag-til-dag levering.

Rengøring og vedligeholdelse

Hvordan kan loftpladerne rengøres?

I vores sortiment findes der flere forskellige overflader, som er udviklet til forskellig brug. Til boliger anbefaler vi bl.a. Rockfon Blanka, der har en flot hvid overflade og giver den bedste støjreduktion. Rockfon Blanka kan både støvsuges og afvaskes med en fugtig klud.

Du kan læse meget mere om Rockfon Blanka her

Yderligere forbedring af akustikken

Hvad kan jeg ellers gøre for at forbedre akustikken?

Loftfladen er den bedste flade til at absorbere støj, da det er det største areal du har til din rådighed. Vi anbefaler derfor, at du fokuserer på løsninger til loftet. Ved meget lange rum kan det også være nødvendigt at installere vægabsorbenter på væggene.

Du kan se vores vægløsninger her

Jeg må erkende, at der stadig er mange hjem, der kunne trænge til en god akustisk løsning.

Peter Jessen

Har installeret Rockfon Eclipse
Læs mere om Rockfon Eclipse

Find certificerede Rockfon Mono Acoustic-installatører nær dig

Showing
Offices & Factories near you