Hvad er miljøcertificeringsordningen LEED?

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) er en verdenskendt miljøcertificeringsordning for byggeriet udviklet i USA af US Green Building Council (USGBC) med det formål at fremme sikre, sunde og bæredygtige bygninger.

LEED certificering kan bruges til forskellige projekttyper som nybyggeri eller renoveringsprojekter og i forskellige segmenter som kontorbyggeri, private boliger, sundhedssektoren, uddannelsesområdet og hoteller.

People, Humans, Office, Working,

Hvad betyder det, at en bygning er LEED certificeret?

LEED certificerede bygninger har mange store fordele, der fremmer økonomiske, miljømæssige og sundhedsfremmende elementer for bygningen. Når man ser på omkostningerne, reducerer LEED certificerede bygninger omkostninger forbundet med energi, vand og affald og giver en væsentlig bedre præstation. Det fører til en højere konkurrencemæssig fordel og kan reducere fx. tomgang med ledige kvadratmeter.

LEED fokuserer også på et sundt indeklima og brugernes trivsel og velbefindende, samtidig med at CO2 udledningen, og energiforbruget reduceres, hvilket hjælper med at skabe bæredygtige og grønne bygninger.

Urban, Greenery, Plants

Download fakta om LEED

 

Download vores faktaark for at finde ud af mere om, hvordan vores akustiske lofter og vægpaneler kan hjælpe dig med at få dit byggeri LEED certificeret.

 

Document cover of factsheet LEED
Stakeholder, Men, Planning, Building

Har du spørgsmål?

Kontakt os, så vi kan hjælpe dig.

Relaterede referenceprojekter