Hvad er miljøcertificeringsordningen BREEAM?

BREEAM er en engelsk miljøcertificeringsordning til bygninger, og i dag internationalt anerkendt grundet de høje bæredygtighedskrav og fokus på at bygge fremtidssikre bygninger.

Filosofien bag BREEAM for bæredygtig udvikling drejer sig primært om tre centrale emner. Det er de sociale, økonomiske og miljømæssige konsekvenser af en bygning.

Article illustration, Rockfon, blog post, building certification schemes

Hvad betyder det, hvis en bygning er BREEAM certificeret?

At få et projekt BREEAM certificeret er fantastisk til nybyggeri, renovering og samfunds- og infrastrukturprojekter. En BREEAM certificering kan hjælpe med at reducere bygningens driftsomkostninger med betydelige langsigtede besparelser med hensyn til vand og energi, hvilket gør bygningen mere attraktiv at sælge og udleje samtidig med at bygningen også skaber trivsel og sikker for brugerne af bygningen.

Forskning fra fx World Green Building Council viser, at forbedring af indeklimaet kan hjælpe med at øge produktiviteten med så meget som 8-11%.

*World Green Building Council, 2021, "Sundhed, trivsel og produktivitet i kontorer: Det næste kapitel for grøn bygning" kan findes her.

urban green rockflow stock

Download fakta om BREEAM

 

Download vores faktaark om BREEAM for at finde ud af mere om, hvordan vores akustiske lofter og vægpaneler kan hjælpe dig med at få dit byggeri BREEAM certificeret.

 

Document cover of factsheet BREEAM
Stakeholder, Men, Planning, Building

Har du spørgsmål?

Kontakt os, så vi kan hjælpe dig.

Relaterede referenceprojekter