bucket_iconCreated with Sketch.

Der bør lægges stor vægt på at opnå og opretholde behagelige akustiske forhold

Når mange mennesker er samlet på et sted, f.eks. i en koncertsal, en restaurant, et fitnesscenter eller en svømmehal, stiller det store krav til lyddæmpende akustikløsninger, brandsikkerhed og det generelle visuelle udtryk. Indvendigt i bygningen kan det enkelte lokale også byde på specifikke udfordringer.

Akustik

Når lydbølger rammer en hård overflade i et rum, f.eks. vægge, gulve og vinduer, kastes lydenergibølgerne tilbage i rummet i form af støj, som får det generelle støjniveau i rummet til at stige. 

I mange store områder er det en stor udfordring at kontrollere akustikken, så støjen ikke bliver kastet uhindret tilbage. Det kan f.eks. være i en koncertsal eller svømmehal, hvor der er mange hårde overflader, eller på en fyldt restaurant med højt til loftet, synlige installationer og et støjende køkken. F.eks. har en nyere undersøgelse vist, at 90 % af restaurantgæsterne angiver baggrundsstøj som det største problem, når de går ud og spiser. 

Design i fugtige miljøer

Ud over akustikken er fugtbestandighed også en afgørende faktor i en svømmehal. Det er væsentligt, at byggematerialer i fugtige miljøer forbliver stabile, også ved betingelser som op til 100 % relativ luftfugtighed og temperaturer på op til 40 °C.

Det er med til at sikre, at materialerne holder sig flotte – både nu og i fremtiden. 

Brandsikkerhed

Brandsikkerhed spiller en vigtig rolle på steder, hvor mange mennesker er samlet på begrænset plads. Hvis der opstår brand, er det altafgørende, at der til byggeriet er valgt ikke-brændbare materialer, som øger sikkerheden for bygningens brugere og redningsfolkene.

Movie thumb, Cafe Toldboden, restaurant landing page
Video

God akustik giver bedre spiseoplevelse på Café Toldboden i København

"Akustikken er meget vigtig. Ikke bare for vores gæster, men også for personalet, som arbejder her."

90 % af restaurantgæsterne angiver baggrundsstøj som det største problem, når de går ud og spiser.

Dixon, Luke

Følg os på Pinterest

Besøg os på Pinterest og se de smukke akustikløsninger.
Følg os, og bliv inspireret til at skabe lækre og behagelige loft- og vægløsninger.