Bæredygtighed er ikke en trend, det er en nødvendighed

Christian Klinge
19. oktober 2022

Vores Innovationsdirektør, Christian Klinge fortæller om, hvordan bæredygtighed og genanvendelse har været omdrejningspunkter for, hvordan Rockfon designer og udvikler produkter fremadrettet.

rockfon-senses

Rockfon Senses vægpanel med overfladen 'Leaves'.

I Rockfon er vi overbeviste om, at kombinationen af kvalitets løsninger med akustiske egenskaber og miljøvenlige materialer er kernen for succesfulde produkter. Vi bestræber os på, at udvikle produkter der er designet med organiske og bæredygtige materialer, hvilket sender et signal om en langsigtet målsætning.

Langsigtede løfter om mere bæredygtige designprodukter

Med vores optimerede genanvendelsesprogram, ses bæredygtighed som en nødvendighed for Rockfon. Det betyder at vi ikke introducerer et design, der ikke har fokus på en mere bæredygtig livscyklus. Derudover har området med bæredygtighed fået os til at gentænke vores akustiske løsninger og deres plads i moderne interiørs.

Vi har sat fokus på to nøgleområder for at indfri vores løfte men også fremtidssikre vores produkter. For det første har vi introduceret en langt større tilpasningsgrad i vores nye akustiske løsninger, hvilket betyder at de let kan tilpasses og installeres i en indretning. Dette giver designere og arkitekter flere muligheder i, hvordan de skaber akustisk balance, komfort og visuel æstetik – fra vægge til lofter, og fra skillevægge til paneler, der ligner kunstværker.

Og fordi vi giver mulighed for at omdanne, udskifte og forandre designet, giver vi, arkitekter og indretningsdesignere en stor designfleksibilitet i en verden, hvor forandring er konstant, og tilpasningsevne er afgørende.

Løsninger der giver mening

Vores andet nøglefokus har været at understøtte trivsel og velvære. At skabe akustiske løsninger, der får folk til at "føle sig godt tilpas" gennem brug af farver, biofilt inspireret design og naturlige overflader, samt intime rum med akustiske skillevægge, øer og bafler.

Rockfon Canva Wall Panel - Office Environment #1

De forskellige designs i vores nye produktserie er den første generation af nye integrerede og multifunktionelle løsninger, som vi vil fortsætte med at udvikle.

Vi undersøger allerede nye organiske genbrugsprodukter, og hvordan vi kan inkludere potentielle nye teknologier som lyd, lys og sensorer for at skabe sofistikerede smarte løsninger til markedet.

I takt med at vores markeder ændrer sig, bør vores produkter også ændre sig.
Der er fokus på et langt højere niveau af multifunktionelle designerrum, fleksible løsninger og nye trends for boligindretningen i fremtiden. Det er en spændende tid at være på forkant med bygge og arkitektoniske trends, og med så meget uudnyttet potentiale føler vi, at denne rejse kun lige er begyndt.

Giv dit interiør et frisk naturligt pust med Rockfon Senses

Skab et frisk pust og en følelse af velvære i din indretning med Rockfon Senses akustik paneler. De er fremstillet af duftende blomster, græsser og blade fra en alpeeng og fanger naturens taktile skønhed samt uønsket støj.

Senses Close up - Mix

Fra privatliv til samarbejde med Rockfon Canva

Bring fleksibilitet ind i dit interiør med Rockfon Canva. 
Som moderne, innovative kunstværker, med akustik i højeste klasse, skaber Rockfon Canva billedskønne designs og rolige arbejdsområder. Disse paneler maksimerer privatlivets fred samtidig med at booste samarbejdet.

Meeting Room in Paytrail in Tampere Finland with Rockfon Canva Wall panel A-Edge and Rockfon Color-all X-Edge

Fokus på multifunktionalitet med Rockfon Hub

Skab et fleksibelt interiør med Rockfon Hub. 

Rockfon Hub er den første af sin slags - en innovativ ø-platform designet til at imødekomme kravene fra åbne konceptrum. Den fleksible ø giver dig mulighed for at skabe forskellige zoner, der egner sig til forskellige formål - fra produktive arbejdsstationer til mødeområder eller lounger til afslappede samtaler. 

WIJ new office, showroom, and factory opening ceremony in Wijnegem

Bring kreativiteten ind i dit interiør med Rockfon Eclipse Customised

Bring personlighed, former og akustisk ekspertise i spil med vores Rockfon Eclipse Customised.

Slip din kreativitet løs med brugerdefineret designs i alle tænkelige former og farver for at skabe modulære rum uden uønsket støj.

Rockfon Eclipse Customised Close Up - Neutral

Tilføj et strejf af natur til dit interiør med Lamella

Kombiner træets skønhed med Rockfons lydabsorberende paneler lavet af stenuld. Rockfon Lamella skaber rolige interiører inspireret af naturen med et udvalg af størrelser og træfiner i enhver kombination – fra varm gylden til kølig blond eller jordnær mørk.

Lamella giver dig komplet designfrihed med over 650.000 designkombinationsmuligheder i et standard vægmodul.

Rockfon Lamella - Design Image #6