Fokus på multifunktionalitet: Sådan skaber du et fleksibelt kontormiljø

1. september 2022

Åbne og fleksible arbejdspladser fremmer kreativitet, opfindsomhed og personlig frihed, men også akustiske udfordringer. I denne artikel diskuterer vi trenden, dens fordele og hvordan man opnår et åbent, kreativt arbejdsmiljø ved hjælp af Rockfon® Hub.

Rockfon Hub

Rockfon® Hub med farvede loftplader fra Rockfon Color-all® i farven "Fresh"

Hvorfor har vi brug for et fleksibelt kontorsted?

I løbet af de seneste år er åbne og fleksible kontorer blevet mere og mere populære blandt virksomheder, da det giver mulighed for et mere kreativt og samarbejdende miljø. Og med den stigende fokus på hygiejne og indeklima, er fleksibilitet blevet et kompromis, som alle kan acceptere. Det giver en mulighed for at udføre individuelle opgaver i trygge hjørner, samtidig med at det giver et samarbejdsfokuseret miljø for at sikre forbindelse, vidensdeling og mulighed for inspirations møder.

Det er fortid at se flere rækker af identiske skriveborde klemt sammen, med dårlig belysning og dårlig akustik. I stedet ændres kontortrenden til mere varierende, fleksible og individuelt kontrollerbare miljøer, der passer til alle medarbejdere og arbejdsstile. Når folk vænner sig til at arbejde eksternt på grund af pandemiens sociale afstandsforanstaltninger, er det et must at give muligheden til at de kan kontrollere deres støjniveau, belysning, temperatur og privatliv for at optimere atmosfæren for komfort og produktivitet. 

Derfor er organisationen nødt til at tilpasse denne tendens hurtigt for at rekruttere og fastholde talenter, forbedre medarbejdernes sundhed og velvære samt forbedre samarbejdet og ydeevnen.

Dagens multifunktionelle bygningsindretning favner levende, flydende rum designet til at ændre deres form og funktion, så de passer til dem, som skal bruge dem - det ene minut en zone til fokus, det næste et åbent rum for samarbejde.

Jesper Wolff

Produkt Design Manager hos Rockfon

Hvad er fordelene ved en fleksibel arbejdsplads?

En arbejdsplads, der tillader mere fleksibilitet og tilpasningsevne, kan give adskillige fordele i forhold til de forskellige behov, vi er vidne til i branchen.

Det skaber øget produktivitet

Fleksible arbejdsområder giver kontormedarbejdere en række valgmuligheder med hensyn til, hvor og hvordan de får deres arbejde udført. Uanset om du har brug for lejlighedsvis samarbejde eller ønsker at arbejde privat, kan fleksible arbejdsområder tilpasses til grupper, der skal mødes, skilles ad og mødes igen senere.

Interessant nok viser McKinseys seneste undersøgelse, at 45 % af medarbejderne rapporterede at arbejde mere produktivt, når de arbejdede eksternt under pandemien. Derfor er det vigtigt at give komfort og sikkerhed på alle niveauer for at få medarbejderne til at føle sig afslappede og motiveret samt muligheden for at kunne tilpasse efter behov, som om de var hjemme.

Facilitering af hybridarbejde

Danskindustri og Danmarks Statistik har identificeret, at i begyndelsen af 2020 arbejdede blot 100.000, under selve nedlukningen eksploderet antallet og efter den globale pandemi er det tal fordoblet, og nu arbejder 200.000 personer hjemme på en almindelig arbejdsdag 1.  En anden undersøgelse på tværs af seks lande viser, at 44 % af ledende medarbejdere ønsker at komme tilbage til kontoret på fuld tid sammenlignet med 17 % af deres ansatte. Da de fleste mennesker stadig ønsker at arbejde hjemmefra, i det mindste en del af ugen, er det vigtigt for virksomheder at vedtage denne hybridmodel fremover.

Ifølge Microsoft overvejer to tredjedele af virksomheden en fysisk omlægning til et design, der letter hybridarbejde, hvor medarbejderne kan dele deres arbejdstid på kontoret og hjemme. I mellemtiden har Google besluttet at afsætte ca. 10 % af sit kontorareal til at afprøve hybriddesign - herunder modulære pods, oppustelige privacy-vægge og lignende.

Derfor kan folk, der arbejder eksternt det meste af tiden, reservere en "hot desk" eller "desk hotelling", for at komme ind på kontoret, når de har brug for det, og tilslutte sig for et par timer. Det er med andre ord langt mere praktisk end at beholde faste skriveborde til kontoret arbejdere.

Dette hjælper også med at fremme hygiejnen. I stedet for at tage et ledigt skrivebord, skal medarbejderne reservere, hvilket gør det muligt for rengøringspersonalet at sikre rengøring af skriveborde før ankomst.

Skaber en kultur med fokus på mere bæredygtighed

Fleksible kontorer er også mere omkostningseffektive på grund af dets evne til at transformere kontoret baseret på arbejdernes behov. De giver rum, hvor folk kan deltage i 'hot desking' og generelle arbejdsområder, som ikke er tildelt nogen specifikt. Og da antallet af mennesker på kontoret ikke vil være så mange som før nedlukningen på grund af den hybride arbejdsmodel, er den fleksible kontortrend også meget bæredygtig. Det giver virksomheder mulighed for at spare penge med et mindre ejendomsfodaftryk og kræver mindre energi til belysning, opvarmning og køling.

"Dagens multifunktionelle bygningsindretning favner levende, flydende rum designet til at ændre deres form og funktion, så de passer til dem, som skal bruge dem - det ene minut en zone til fokus, det næste et åbent rum for samarbejde. Med denne form for smidighed i tankerne satte Rockfon sig for at designe løsninger til nutidens multifunktionelle indretninger. Med en holistisk designtilgang ønskede vi at indarbejde fremtidig fleksibilitet, så vores løsninger løbende kunne opdateres for at imødekomme nye trends, funktionalitet eller beboerbehov.", siger Jesper Wolff, Product Design Manager, Rockfon

Velkommen Rockfon Hub: En unik space-in-space platform

Rockfon Hub er den første af sin slags - en innovativ ø-platform designet til at imødekomme kravene fra åbne konceptrum. Den fleksible ø giver dig mulighed for at skabe forskellige zoner, der egner sig til forskellige formål - fra produktive arbejdsstationer til mødeområder eller lounger til afslappede samtaler. 

I stedet for hårde og fysiske vægge giver Rockfon Hub-ophængte øer dig mulighed for at designe akustiske zoner eller hubs, der kan afskærmes for at bringe flydende bygninger til åbne planløsninger. Den kommer også i en selektiv palet af designerfarver - fra biofile grønt til dybblå, kølig grå eller sprød hvid. Du kan style dem op med et filtbetræk til rammen, belysning og dit eget valg af gardiner for at komplementere dit design. Derudover giver Rockfon Hub dig også mulighed for at forenkle installationen med plug and play kits og onsite support fra Rockfon.

'Rockfon Hub bringer genanvendelig, multifunktionel fleksibilitet til dit interiør ved at skabe breakout-rum, hvor folk kan tænke, arbejde eller tale for at passe til deres behov. Rockfon Hub er også budgetkonkurrencedygtig og tilbyder plads nok til, at planlæggere kan investere i yderligere tiltag for at optimere rummet med hensyn til velvære og design," sagde Jörg Kaufung, produkt manager hos Rockfon

 

Besøg Rockfon Hub produktsiden for at lære mere