Skab forbindelse til naturen med Rockfon® Lamella

Inspireret af biofile designtrends kombinerer vores nye produkt Rockfon Lamella naturligt træ med kraftigt lydabsorberende egenskaber, så du får mulighed for at indrette sunde og komfortable rum.

rockfon-lamella

Mødelokale med Rockfon Lamella i finerfarven Lys eg

Med en eskalerende miljøkrise og fremkomsten af pandemiske sygdomme får mere bæredygtigt byggeri, hygiejne og velvære en enorm opmærksomhed. Dette har uden tvivl drevet væksten af grøn arkitektur til det næste niveau, og påvirker i høj grad designet af nye byggeprojekter og de materialer der bliver anvendt.

Hvor kommer interessen for det mere bæredygtige, naturlige og biofile design fra?  

Et nyt koncept "biophilia" har set lyset inden for grøn arkitektur med fokus på, hvordan denne designtrend influerer arkitektoniske elementer, og hvilken påvirkning de har på den fysiske og fysiologiske sundhed. Ved at implementere organiske og vedvarende elementer som træ, vand, naturligt lys og planter kan et biofilt design forbedre indeklimaet og give vores bygninger en følelse af velvære, så det bliver et mere bæredygtigt sted, at være.

Naturbaseret design, biofilt design eller andet, der er forbundet med et simpelt, grønt liv, vil være trending i de kommende år. Det er baseret på ønsket om at handle på de store miljømæssige udfordringer, vi oplever, og at respektere naturen som fundament for livet.

Christian Klinge

Innovationsdirektør hos Rockfon

Som belyst i mange undersøgelser producerer biofile elementer en overflod af fysiske og fysiologiske fordele, der driver en mere produktiv og innovativ arbejdsplads. Forbindelsen mellem menneske og natur opretholder produktivitetsfunktionen såvel som fysiske resultater; såsom lavere blodtryk, øget komfort og færre sygdomssymptomer. De mentale fordele spænder fra øget tilfredshed og motivation til forbedret problemløsning og kreativitet.1

Træets positive indvirkning på vores sundhed og velvære

Produkter og løsninger lavet af træ har vist sig at give flere sundhedsmæssige fordele. Bortset fra det faktum, at det kulstof, som træet optager fra atmosfæren, låses fast, når træet bliver brugt som tømmer, kan det opretholde og indgå i et miljø med flere træelementer og møbler, der understøtter et godt indeklima.

I et kontormiljø har tilstedeværelsen af træ på arbejdspladsen en positiv forbindelse til lavere fravær og højere arbejdsglæde. I en undersøgelse var brugen af træ en af årsagerne til faldende blodtryk og puls, da medarbejderne fandt arbejdspladsen behagelig og følte sig tæt på naturens elementer. Medarbejderne rapporterede også om bedre koncentration, mere optimisme, mindre stress og større produktivitet, når deres kontor inkluderede træ.2

I sundhedssektoren har træ og naturlige elementer en genoprettende egenskab, der forbedrer patientens restitution. Træ tilføjer også et indbydende finesse til atmosfæren af rummet. I skoleklasser, der bruger træinteriør, oplever eleverne mindre stress og bedre læringsresultater. Da eleverne ser naturen og skoven tæt på hver dag, hjælper det med at forbinde til en større følelsesmæssig intelligens og miljømæssigt medborgerskab.3

Træ forbinder os ikke kun med naturen, men giver også en æstetisk, strukturel og miljømæssig fordel. Den fritlagte træoverflade giver naturlig varme og balancerer interiøret med en følelse af at være i en skov.2 Det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur fandt, at trægulve forbedrer indendørs luftkvalitet og forhindrer støv, mug og allergener i, at samle sig sammenlignet med andre gulvbelægningsmuligheder, såsom tæpper.

Grøn livsstil kræver et bedre og mere afbalanceret forhold til den naturlige verden omkring os. Nu er det tid til at begynde at tage ansvar, også i designbranchen.

Christian Klinge

Innovationsdirektør hos Rockfon

Kombinationen af det naturlige element og akustisk ekspertise: Rockfon Lamella

Kombiner træets skønhed med Rockfons lydabsorberende paneler lavet af stenuld med Rockfon Lamella, der skaber rolige interiører inspireret af naturen. Med et udvalg af størrelser og træfiner i enhver kombination – fra varm gylden til kølig blond eller jordnær mørk – giver Lamella dig komplet designfrihed med over 650.000 designkombinationsmuligheder i et standard vægmodul. Fra stille zoner til læsesale kan denne produktserie tilbyde den perfekte stemning i moderne og fleksible rum.

"Rockfon Lamella gør det muligt for arkitekter og indretningsarkitekter at specificere meget specifikke designs; i meget små mængder, samtidig med at man holder sig til tidsplanen og inden for budgettet. Indtil nu har det været umuligt at skabe unikke designs til relativt små mængder - hvilket tvang kunder til at specificere de samme højt standardiserede paneler, der bruges til boligmarkedet.

Det betød materialer af lav kvalitet: MDF og polyester og ingen designfrihed. Rockfon Lamella ændrer alt det - for første gang er du nu i stand til at komponere unikke visuelle rytmer til forskellige rum og projekter - med en klar-til-forsendelse-løsning", sagde Sven van Ool, Rockfon Product Manager.

Besøg Rockfon Lamella produktsiden for at lære mere.