Rockfon® Senses: Giv dit interiør et frisk pust, men naturlige elementer der vækker alle sanser

Frisk, moderne, biofilt design lavet af blomster, græsser og blade. Rockfon Senses kombinerer organiske materialer med enestående akustiske lydegenskaber.

Rockfon Senses

Rockfon Senses vægpanel med overfladen 'Leaves'.

Skab et biofilt design med elementer fra naturen

Vores tilværelse og hverdag ændrer sig efterhånden, som vi står over for en eskalerende miljøkrise, pandemiske sygdomme og udfordringer som følge af at leve i et komplekst og stærkt digitaliseret globalt samfund. Det er et klart bevis på, at vi er nødt til at handle og ændre opfattelsen af, hvordan vi påvirker vores omgivende miljø. Faktisk har det skabt en positiv trend, hvor designløsninger skifter til en mere bæredygtig profil med fokus på velvære og dets indvirkning på vores jord og mennesker.

’Naturen bliver inviteret indenfor ved at bruge farver og naturlige materialer. Den voksende bevidsthed om holistisk design fokuserer på naturlige materialer og behovet for at genoprette forbindelsen til naturen som de vigtigste drivkræfter ved fremtidige designløsninger. Vi er bevidste om, hvordan vores omgivelser påvirker vores adfærd, og jeg forventer, at vi vil se designløsninger, hvor folk kan røre og føle. Den holistiske designtilgang vil påvirke, hvordan produkter og løsninger understøtter velvære og hjælper mennesker med at forbinde sig med naturen’, siger Christian Klinge, innovationsdirektør hos Rockfon.

At involvere naturlige materialer, dagslys og grønne planter for at skabe et effektivt og behageligt indendørs miljø er kernen i den biofile designtrend. Mennesker har udviklet sig til at arbejde i og med naturen. På trods af at stadig flere af os i dag bor i urbane (post)industrielle samfund, er vi ikke naturligt tilpasset dette, vi længes efter naturen og designs med organiske materialer, der hjælper os med at genetablere følelsen af kontakt til naturen og styrker.

Naturen bliver inviteret indenfor ved at bruge farver og naturlige materialer. Den voksende bevidsthed om holistisk design fokuserer på naturlige materialer og behovet for at genoprette forbindelsen til naturen som de vigtigste drivkræfter ved fremtidige designløsninger.

Christian Klinge

Innovationsdirektør hos Rockfon

Indret rum, der taler til alle sanser

Som mennesker er vi naturligt tiltrukket af rum med naturligt lys, frisk luft og grønt. Denne affinitet, også kendt som biofili, er dybt forankret i vores DNA. Det moderne fremskridt inden for industrialisering og digitalisering har resulteret i miljøer, der afskærer os fra mange af disse grundlæggende erfaringer og associationer.

En ny æra starter, og vi ønsker at genoprette forbindelsen til naturen, da denne afbrydelse har vist sig at have negative effekter på vores generelle sundhed og velvære. Med mere end 90 % af vores tid brugt indendørs, er trenden med at bruge organiske materialer i indendørs miljøer vigtigere end nogensinde. Indretningsarkitekturen er et af de forskellige lag af elementer, der fremkalder følelser og associationer. Indretning skal appellere til enhver sans, hvor alle elementer er tilføjet for at skabe det perfekte indendørsmiljø.

Vores sanser spiller en væsentlig rolle i, hvordan vi oplever og reagerer på vores omgivelser. Følesansen, lugtesansen, synet og lyden fortolker på én gang kvalitet og komfort i et rum. Vores hjerne kombinerer alle disse indtryk for at skabe en multisensorisk oplevelse, og den modtagne information påvirker vores humør, adfærd og generelle velbefindende.

Duften af natur

En behagelig duft har kraften til at forbedre vores humør og skabe trang til at blive længere. De naturlige essenser fra planter og naturlige materialer balancerer, harmoniserer og fremmer et sundt miljø. De er bindeleddet for inspiration og positiv association mellem rummet og dem, som befinder sig i rummet. At sprede en naturlig aroma til arbejdsmiljøet kan effektivt hjælpe medarbejderne til at slappe af og fokusere.

Et sundt akustisk miljø

Det er vigtigt at sætte den rigtige tone på dit interiør, da du ikke ønsker, at din indretning skal være fyldt med støj og forstyrrelser eller helt stille. Det kræver en fin balance mellem ro og god lyd for at skabe sunde opholdsmiljø. Mange undersøgelser har vist, at uønsket støj påvirker vores koncentration negativt. Det gør os irritable, da enhver bevægelse kan få os til at føle os utilpas. Derfor skal indretningen være i stand til at absorbere uønsket støj og afbalancere det med akustiske foranstaltninger for at skabe et design, der ser lige så godt ud, som det lyder.

Rockfon Senses Textures #1
Den holistiske designtilgang vil påvirke, hvordan produkter og løsninger understøtter velvære og hjælper mennesker med at forbinde sig med naturen.

Christian Klinge

Innovationsdirektør hos Rockfon

Ærlige materialer

Teksturerne af de forskellige indretningselementer kan have stor indflydelse på, hvordan et rum ser ud og føles. At vælge en visuel æstetisk appel med nøje udvalgte teksturer, overflader og materialer kan fremme komfort og opmuntre til interaktion. Inkludering af naturlige elementer kan øge glæde og velvære, da det er en drivkraft for forbindelse og samarbejde mellem brugerne af rummet. En balance mellem hårde og bløde materialer, ru og glatte, vil sikre et fuldt funktionelt rum.

En ramme med mulighed for visuel appeal

Udseendet af et design appellerer til vores mest åbenlyse sans. Hvordan det ser ud, farveskemaet, belysningen og brugen af naturlige elementer vil påvirke vores humør, produktivitet og velvære. Udseendet kræver nøje overvejelse, da det stimulerer en ønsket respons, hvor farver er en af nøglekomponenterne til at forbinde interiøret med et brand eller en specifik følelse. Det udløser visse følelser, som stemmer overens med det æstetiske syn og den designede følelse af rummet.

Tilføj moderne, naturlig biofil tekstur til dine designs med Rockfon Senses

Skab et frisk pust og en følelse af velvære i din indretning med Rockfon Senses akustik paneler. De er fremstillet af duftende blomster, græsser og blade fra en alpeeng og fanger naturens taktile skønhed samt uønsket støj.

Vi mener, at det er vigtigt at designe til enhver sans. Det er derfor, vi har indgået et samarbejde med Organoid Technologies GmbH i Østrig for at skabe denne produktlinje — der kombinerer klassens bedste lydabsorberende egenskaber af stenuld og naturens smukke materialer fra Organoid®.

Rockfon Senses er designet til at skabe naturlige og biofile rum ved at bringe naturens skønhed til indretningen. Ud over fremragende akustisk ydeevne, skaber de naturlige teksturer og ingredienser en oplevelse, der fremkalder og tilfredsstiller alle sanser. Overfladen er designet med organiske materialer og håndlavet for det perfekte naturlige look, så du kan have det lige så godt med dine designs som de mennesker, der skal nyde dem.

'Rockfon Senses er let at integrere i dit design. Vægpanelerne kommer i et udvalg af fem naturlige overflader - fra friske forårsblomster til sarte nedfaldne blade eller tekstureret alpehø. Efter at have valgt den overflade, der komplimenterer dit rum, tager installationen kun et par minutter, det er lige så nemt som at hænge et vægmaleri på væggen. Tilslut og brug.

Inkluder et stykke natur ind i dit rum og nyd den ro og afslapning, som grønne omgivelser byder på med klasse A støjabsorberende egenskaber,' sagde Marie Oskarsson, produkt manager hos Rockfon.

 

Besøg Rockfon® Senses produktside for at lære mere