En bygning skabt til samarbejde

DaCapo College ønsker at opfordre til uformelle møder mellem studerende og lærer og derfor er arkitekturen kendetegnet ved åbenhed og gennemsigtighed med brug af glasfacader og med en stor rummelig planløsning åben for alle. Indretningsarkitektens intention var at designe rum, som inviterede til at mødes, til at samarbejde og til at interagere og samtidig var behagelige at opholde sig i. Materialerne blev derfor udvalgt med fokus på bæredygtighed og godt indeklima.

Styr på lyden er afgørende for indlæring

Indretningsarkitekten Peter Littman var meget opmærksom på, at det ikke kun er de fysiske omgivelser, som skaber en god bygning at opholde sig i. Lydniveauet og det rigtige akustikniveau er afgørende faktorer i en bygning til undervisningsbrug, og hvor man både skal lære og arbejde.

“Som indretningsarkitekt er trivsel og indeklima også mit ansvar. Forkerte genklangstider i et klasseværelse ødelægger koncentrationsevnen; det forstyrrer undervisningen og hele læringsprocessen, og det gælder både for elever og lærere.”

Derfor valgte han at samarbejde tæt med både arkitekten og den akustiske konsulent for at være sikker på, at der var den bedste akustik i hvert rum og område. Det betød forskellige fremgangsmåder og løsninger til de enkelte rum.

DaCapo College

Havikstraat 5,
6135 ED,
Holland

Vi ønsker at skabe et miljø, hvor det føles rart at opholde sig for studerende, lærer og medarbejdere. Hvor brugen af naturlige og rene materiale gør bygningen åndbar. Det skaber en forbindelse mellem hovedet og hjertet.

Peter Littman

Indretningsarkitekt, Interne Zaken

En god akustikløsning til opklæbning

Et af områderne, som krævede en specialløsning, var auditoriet. Det er et smalt rum med en høj loftshøjde og med vægge indrettet af glas og beton. Der er monteret Rockfon Contour® bafler for at regulere akustikken, men det var ikke helt nok for at få den perfekte efterklang og afdæmpning af lyden. Arkitekten valgte derfor at tage væggene i brug for at regulere lyden uden at gå på kompromis med indretningen. Løsningen blev Rockfon Blanka® Activity med en B-kant, som er ideel til oplimning. B-kanten gør det muligt at lime akustikpladerne helt op ad hinanden på væggen og derved få de akustiske værdier, som ønsket.

“Kombinationen af både teknisk og æstetisk fleksibilitet sammen med den bedste ydeevene gør B-kantsløsningen til opklæbning til et unikt produkt, som passer perfekt til disse lokaler”, konkluderer Peter Litman.

DaCapo College

Land:Sittard, Holland
Arkitekt:Povse en Timmermans Architecten en Ingeneurs
Installatør:Gepla
Fotograf:Michael van Oosten
Produkter:Rockfon Blanka® Activity, Rockfon Contour®
Kant:Ac, B
Dimension:1200 x 600

Relaterede projekter