Studiemiljøområdet på Chichester Universitet er den sidste bygning, der skal færdiggøres som en del af et renoveringsprojekt til flere millioner pund, og som er designet til at optimere læringsmiljøet for tusinder af studerende. I den nye 2-etagers bygning er anvendt principperne for termisk masse som en del af det lavenergi og kulstoffattige design for at opfylde bedømmelsen ”udmærket” hos BREAM. BREAM er forkortelse for (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). 

Løsninger med termisk masse

Løsninger med termisk masse kræver, at luft kan cirkulere uhindret henover fritliggende betonoverflader, men dette kan ofte være skadeligt/en ulempe for akustikken p.g.a. alle de hårde, lydreflekterende overflader. 

Rockfon Eclipse flåder er specielt designet til at imødegå dette problem ved at muliggøre, at luft kan cirkulere, samtidig med at de absorberer lyd på begge sider af flåden. Flåderne er produceret af stenuld bundet med harpiks til mineralulden, og de fremstilles i kvadratiske og rektangulære formater og kan dermed løse udfordringer i alle typer rumformater.

Absorberer den luftbårne lyd

Det nye studiemiljøområdet (LRC), der er placeret i universitets campus i Bogor Regis, rummer et stort bibliotek med mere end 70.000 bøger, en café og et socialt studieområde. ”Cafeen er åbenbart meget populær hos de studerende og kan blive meget støjende i travle perioder”, forklarer Brett Marchant fra Dancor, som har foretaget installationsarbejdet. ”Rockfon Eclipse flåderne absorberer den luftbårne lyd og er således med til at skabe et bedre akustisk miljø, og derudover ser de godt ud”. 

Hurtige og lette at installere

Den rammeløse flåde har en minimalistisk, skarp kant, som understreges af en diskret og elegant fas. Flåderne monteres i nedhængte wirer ved hjælp af uldskruer, og de er også hurtige og lette at installere. Den glatte, hvide overflade er meget holdbar og sikrer en perfekt refleksion af både lys og varme. 

Derudover giver flåderne en enestående dimensionsstabilitet, helt op til 100% luftfugtighed. Centrale egenskaber som brandmodstandsevne og hygiejne er bedre end sammenlignelige materialers, med en ikke-hygroskopisk overflade, der ikke giver grobund for skadelige mikroorganismer.

Chichester University

College Lane
Chichester
PO19 6PE
Storbritannien

Chichester University

Land:Storbritannien
Installatør:Dancor
Produkter:Rockfon® Eclipse
Dimension:1760 x 1160

Andre cases fra uddannelsessektoren