Formålet med Det Tekniske Fakultet på syddansk universitet er at samle de omkring liggende bygninger på campus, så alle på den måde krydser hovedbygningen, hvor man finder fællesfaciliteter såsom seminar- møderum og opholdsarealer.

Innovation, kreativitet og bæredygtighed

Bygningen er kendetegnet ved den elegante facade, der som en ydre skærm med cirkulære åbninger og bagvedliggende solafskærmning indbyder til innovation og kreativitet i de forskellige institutter.

Indretning af bygningen er meget fleksibel. De store laboratorier placeret i stueetagen med adgang til terræn og mulighed for udendørsaktiviteter. Byggeriet opfylder kravene til lavenergiklasse 2015 med fokus på lavt energiforbrug, godt indeklima samt brug af materialer, der sikrer mindst mulig miljøbelastning.

Skjult akustik og farvet akustik

Allerede ved indgangen mødes man af akustiklofter som i form af Rockfon Mono Acoustic i loftet i atriummet med de smukke, runde loftvinduer. Den usynlige akustikloftløsning uden samlinger er med til at fremhæve kobbertrappen, der som et bjerg indeholder små mødelokaler og kopirum. Alle mødelokaler er indrettet i forskellige pangfarver, hvor vægge, gulve og lofter er tilpasset til præcis de samme nuancer. Her har man installeret Rockfon Color-all i loftet for at sikre en god akustik, der passer til indretningen.

Syddansk Universitet

Campusvej 55
5230 Odense

SDU Det Teknologiske fakultet

Land:Odense, Danmark
Arkitekt:C. F. Møller A/S
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon Mono® Acoustic, Rockfon Sonar®
Kant:X
Dimension:600 x 600, 1200 x 600

Relaterede referenceprojekter