Den nye måde arbejdspladsen er indrettet på udfordrer akustikken

De moderne arbejdsformer med fokus på opdeling i forskellige zoner og de åbne planløsninger sætter akustikken på prøve. Det er ikke nemt at skabe fleksible zoner hvor medarbejderne kan koncentrere sig. Derfor har vi udviklet akustiske løsninger, der sætter fokus på akustik, belysning og zone opdeling.

Rockfon-hub-office-acoustic-platform

Rockfon Hub skaber zoner i det åbne kontormiljø

En ny æra for arbejdspladser  

Flere virksomheder begynder at indrette arbejdspladser med zoner til forskellige aktiviteter, så medarbejderne får fleksible muligheder for at arbejde sammen, holde møder, fordybe sig eller andre aktiviteter. Den aktivitetsbaserede indretning af arbejdspladsen skaber en akustisk udfordring. Derfor får akustiske løsningerne en større rolle i rummets indretning, for støj hæmmer både arbejdsglæde og produktivitet.  

Virksomheden kan indrette sig med, at f.eks. have et bibliotek til fordybelse, et café-agtigt område med sofaer til korte uformelle møder eller bord og skærme til de mere formelle møder. Nogle medarbejdere deler skriveborde og booker sig kun ind de dage, hvor de ikke er ude ved kunderne. Derved er der brudt op med den traditionelle forståelse af, hvordan et kontor indrettes og anvendes.  

Indretningen skal understøtte den måde, virksomheden ønsker, at medarbejderne skal arbejde sammen på, og det er blevet endnu mere vigtigt, at arbejdspladsen har en god akustik, så lyden bliver mellem de mennesker, der skal tale sammen. Lyden må ikke bare drøne rundt, det skal være behageligt at være i rummet”, siger Jens Nielsen, salgsdirektør hos Rockfon. 

 

Mange virksomheder vil gerne have medarbejdere til at arbejde sammen på en fleksibel agil måde, så virksomheden vælger at indrette arbejdspladsen med zoner til forskellige aktiviteter.

Jens Nielsen

Danmark
Salgsdirektør hos Rockfon

Skab et akustisk rum uden faste vægge

Vi har udviklet flere forskellige akustiske løsninger til de zone-opdelte arbejdspladser, hvor løsningerne tager højde for både lyden i rummet og det visuelle indtryk.  

Én af løsningerne er Rockfon Hub, som er et nedhængt dæmpende loft over et område afgrænset kun med gardiner. Selv om der ikke er fysiske vægge, så skaber den et slags akustisk rum-i-rummet, hvor medarbejdere kan holde møder uden at genere kollegerne, da de ophængte akustiske plader opfanger og dæmper lyden. Rockfon Hub giver mange muligheder for design med forskellige farver på loftpladerne, gardinstof, lyssætning og møbler, og løsningen er hurtig at montere og kan nemt tages ned og sættes op i et andet område. 

Rockfon Hub Environment #1

Indret med et strejf af naturen  

En anden akustisk løsning er Rockfon Lamella, som er et modulært system til væggen. Det er designet til at bringe naturen indendørs med et naturligt udseende med lameller i egetræ i flere farver og former.  

Rockfon Senses er en tredje løsning som helt bogstaveligt bringer duften af naturen ind på arbejdspladsens vægge. Her indgår blomster, græsser og grene i et kunstværk sammen med den lydabsorberende stenuld.  

Rockfon Lamella Lounge Environment #3

Skab akustiske malerier  

Du har flere muligheder for at implementere akustisk design. Enten de kan fungere så rum opdelere, når Rockfon Canva er ophængt i wire fra loftet eller stående på gulvet med transportable fødder. Det gør det muligt at hurtigt kunne skabe forskellige zoner for at fremme arbejdsformerne. Eller som sidste løsning der er monteret fast direkte på væggen som et maleri.  

Akustikken er i top kombineret med æstetik, da stenulden er dækket med et tekstil, som fås i mange former, farver eller med billeder. Dette tekstil er nemt at udskifte, hvis man ønsker et nyt udtryk.  

Samlet har alle de nye design produkter en høj lydabsorbering, da de alle har en kerne af vores stenuld. Dette gør, at når du vælger et produkt fra vores sortiment er du garanteret en fremragende akustik med et twist af design. 

Vi tilbyder smukke akustiske løsninger til dit interiør 

Som virksomhed har Rockfon gennem årene flyttet sig fra at levere byggemateriale med akustiske egenskaber til også at arbejde med design.  

”Vi tænker meget i de samlede løsninger, som arkitekterne har brug for til spændende løsninger til deres kunder. Det er derfor, vi kalder det ”Sounds beautiful”. Det handler om lyd og akustik, men det skal også være smukt”, siger Rockfons salgsdirektør.  

De mange løsninger fra Rockfon kan både monteres i nybyggeri og eksisterende lokaler, som har behov for at få løftet den akustiske løsning. De akustiske plader fra Rockfon er lavet af stenuld, som er et naturligt materiale. De er i højeste brandklasse og lever op til kravene i Bygningsreglementet vedrørende brand og akustik. Rockfon har bæredygtighed som et centralt element i forskning og udvikling. Virksomheden anvender natursten, reducerer deres CO2-aftryk løbende og genanvender materialer som led i den cirkulære økonomi.