Æstetik og akustik går op i en højere enhed

Da Allan og Marlene Bak og deres familie skulle indrette deres nye hus, var deres prioriteringer klare: æstetikken skulle være i orden og der skulle være en god og behagelig akustik. Derefter faldt valget nemt på det, han kalder den absolut mest eksklusive løsning på markedet, nemlig Rockfon Mono Acoustic loftsplader i kombination med ONE A.

I foråret 2021 flyttede Allan og Marlene familien ind i deres nybyggede hus. Den imponerende villa er indrettet med højt til loftet i stueetagen, hvilket giver en åben og imødekommende atmosfære – men samtidig også stiller store krav til den gode akustik.

Den mest eksklusive løsning på markedet

Når man bygger hus, så er der et utal af valg, der skal træffes. Men da det kom til lofterne, var Allan og Marlene ikke i tvivl om deres ønsker. De ville have en løsning, der var flot og med en helt glat overflade, og som lignede ”et almindeligt loft” uden dog at gå på kompromis med akustikken.
- Vi faldt hurtigt for ONE A’s spots, som er det absolut flotteste produkt på markedet. At vi så kunne kombinere det med Rockfons Mono akustiklofter gjorde, at vi føler, at vi har fået den mest eksklusive løsning til lofter, der findes, siger Allan Bak.

Aldrig mere dårlig akustik

Den eksklusive løsning er i virkeligheden et fleksibelt installations- og akustikkoncept, der integrerer to separate produktområder: Storm System fra ONE A, der er et anerkendt system til indbygning af installationer så som bl.a. lysspots og sensorer, samt Rockfon Mono Acoustic akustiklofter, der er et loftspladesystem uden synlige samlinger. Det betyder, at der nu kan skabes helt rene linjer i loftsfladen uden visuel ’støj’ i form af synlige overgange eller kanter, uanset hvilke tekniske installationer der skal indbygges.

Heller ikke egentlig støj er et problem med Rockfons monolitiske loft, der giver en fremragende akustisk komfort. Dette var essentielt for Allan Bak, der fortæller:
- Vi har tidligere boet i en bolig, hvor akustikken ikke var i orden, og det var vi enige om, at vi aldrig mere ville. Derfor var vi ikke i tvivl om, at akustikken var en meget vigtig parameter for os og for vores velbefindende – ikke mindst på grund af det høje støjniveau, der følger med små børn i huset!

Højt til loftet, men ingen rungen

De høje lofter i den flotte nybyggede villa kunne ellers traditionelt have givet en rungende akustik. Men heller ikke på det parameter skuffer løsningen fra ONE A og Rockfon. Det fortæller Allan Bak og afrunder:
- Akustikken på trods af de høje lofter er det første, som folk bemærker, når de træder ind. Det er virkelig imponerende.

Charlottenlund

Berlingske bakke,
Charlottenlund
Danmark

Privat hjem, Charlottenlund

Land:Charlottenlund, Denmark
Arkitekt:-
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon® Mono® Acoustic

Relaterede casestudier