Innovativt samarbejde integrerer nordisk design, akustik og belysning

1. december 2020

De to danske virksomheder Rockfon og ONE A giver nu akustik og lys et innovativt løft. Hver for sig er de kendt for deres akustikløsninger, arkitektonisk belysning og smart-tech systemer. Nu går de sammen om at tilbyde arkitekter og private en fuldendt æstetisk løsning, der skaber helt rene linjer i loftsfladen uden synlige overgange eller kanter, uanset hvilke tekniske installationer der skal indbygges.

Verdens førende akustikvirksomhed Rockfon har indgået et samarbejde med den anerkendte danske designvirksomhed ONE A om at sikre flotte, ensartede loftsflader, som også er i stand til at rumme teknikken.

Tekniske installationer i lofter, såsom belysning, sensorer og kameraer, giver som regel anledning til panderynker hos arkitekter verden over. Det kan dog meget snart være en saga blot, for takket være det nye samarbejde er det nemlig blevet muligt at integrere teknikken i glatte monolitiske loftsflader og samtidig opnå fuld integration, visuel ro og respekt for det arkitektoniske udtryk

En helstøbt designløsning

Samarbejdet udmønter sig konkret i et fleksibelt installations- og akustikkoncept, der integrerer to hidtil separate produktområder: Storm System fra ONE A, der er et anerkendt system til indbygning af installationer, samt Rockfon Mono Acoustic akustiklofter. Det betyder, at der nu kan skabes helt rene linjer i loftsfladen uden visuel ’støj’ i form af synlige overgange eller kanter, uanset hvilke tekniske installationer der skal indbygges.

- Vi er både glade og stolte over, at vi nu kan tilbyde en løsning på en tilbagevendende udfordring: Nemlig hvordan man kan integrere fx belysning, bevægelsessensorer, ventilation og kameraer på en måde, der underbygger det ønskede æstetiske udtryk frem for at kræve en masse kompromiser fra starten, fortæller Innovation Director Christian Klinge fra Rockfon og suppleres af CEO Jan Bjarnhoff fra ONE A:

- Lige siden vi startede udviklingen af vores komplette loftsystem, har det været vores ambition at kunne levere en flanche-fri løsning, som mindsker visuel ’støj’ i alle typer lofter. Den stadigt stigende efterspørgsel på integrering af vores system i akustiklofter har været en naturlig drivkraft i udviklingen, og netop derfor har vi lagt stor energi i at finde en løsning, der kan integreres i Rockfon lofterne. Det er en fornøjelse at se den sammenhæng, der opnås, når vores produktlinje kombineres med det monolitiske loft.

1/2

Hellere én genial løsning end ti kompromiser

Den nye løsning til Rockfon Mono Acoustic loftet benytter specialdesignede teknikringe, der integreres i loftsfladerne. Man kan på den måde indbygge alle designløsninger fra ONE A, samtidig med at man bibeholder akustiksystemets enkle og rolige udtryk.  

Løsningen egner sig til alle projekter med høje krav til design, æstetik og individuel tilpasning, og parterne oplever allerede stor interesse fra private, hoteller, butikker og virksomheder.

- Arkitekter prioriterer i meget høj grad æstetikken, når de vurderer kvaliteten af en løsning. Det viser flere undersøgelser, og der er ingen tvivl om, at vi ser et stort potentiale for den nye løsning overalt, hvor det visuelle udtryk har højeste prioritet. Her er det langt nemmere at arbejde med en samlet løsning fra starten, fortæller Christian Klinge. 

- Den nye løsning omfatter alle elementer i et smart, enkelt og tilpasningsdygtigt design, så man slipper for at sammensætte en masse forskelligartede komponenter. Hellere én genial løsning end ti kompromiser, runder Jan Bjarnhoff af.