Mellem Vesterbro og Sydhavnen finder du det grønne og bæredygtige område BaneGaarden, som trods beliggenheden midt i hovedstaden emmer af naturfølelse. Det gælder ikke mindst i restauranten Lade 609, der som navnet antyder findes i en af de ni gamle DSB-trælader, der renoveres fra inderst til yderst.

Restaurantens vægge er udstyret med vores Rockfon Senses, der optimerer akustikken og passer perfekt ind i stilen. Det fortæller indretningsdesigner Cecilie von Haffner, som her deler tankerne bag indretningen i restauranten.

Skovfornemmelse og genbrugsfund

Restauranten, der har skovtursstemning på menuen, er indrettet med bæredygtighed i fokus:

- Indretningen er helt grundlæggende baseret på en bæredygtighedstanke, hvor vi har kørt ren genbrugsstil i alt fra møbler til service. Alle genbrugsfund, der er håndplukket med stor omtanke, er med til at skabe et naturligt udtryk med træmøbler og jordnære nuancer, som matcher ladernes farveunivers og blender ind i den omgivende natur, fortæller Cecilie von Haffner.

Mens maden bliver lavet over bål i udekøkkenet, kan man nyde udsigten til et stort birketræ. For at booste skovfornemmelsen mest muligt er naturens farver og materialer inviteret med helt ind til bords, uddyber indretningsdesigneren:

- Når du sidder i restauranten, er du omkranset af naturlige nuancer, der matcher den skovstemning, vi gerne vil have frem. Det giver fornemmelsen af, at vi har været ude i skoven og hente naturen med ind. Det gælder ikke mindst akustikpladerne med blomster på væggen, som endda gør underværker for akustikken.

Samarbejde resulterer i blomstrende akustikløsning

Vægabsorbenterne Rockfon Senses er et af vores nyeste produkter. Rockfon Senses er udviklet i samarbejde med den østrigske producent Organoid, der producerer den film med tørrede blomster og planter, som får løsningen til at blomstre.

Kombinationen af akustiske egenskaber og naturligt udtryk er et oplagt valg i omgivelser som eksempelvis Lade 609:

- På grund af betongulvet var der stort behov for at optimere akustikken. Så udover at blomsterpladerne sidder lige i skabet i forhold til konceptet og indretningen, gør de virkelig noget for akustikken. Det har været vigtigt at skabe et rum, hvor man kan nyde sin mad i ro og fred, og det opnår vi med indretning, gode stole, hyggelig stemning og ikke mindst med god lyd, fortæller Cecilie von Haffner:

Naturligt liv til rå omgivelser

Til restauranten er valgt vægabsorbenter med duftende hø og blomster i forskellige farver. Dermed minder denne variant af Rockfon Senses, der i alt tilbydes i fem forskellige designs, om den danske sommer.

- Akustikpladerne med blomster bidrager desuden til at få lidt ekstra farver ind i indretningen. De hvide, gule, røde og blå blomsterblade matcher de øvrige elementer i indretningen, fortæller Cecilie von Haffner og fortsætter:

- Herude i laderne har vi hverken kunst eller plakater på væggene, da vi er gået efter et naturligt udtryk, der passer til de rå omgivelser, hvor bjælker står frit, og graffiti har fået lov at forblive. Her fungerer blomsterpladerne som små kunstværker. Ikke to er ens, og det giver naturligt liv til de ellers nøgne flader.

”Giver god mening at forene natur og akustik”

Hos Rockfon er vi ikke i tvivl om det potentiale, der ligger i at lade naturen og den gode absorbtion gå hånd i hånd:

- Både vores trivsel og effektivitet er stærkt påvirket af de akustiske forhold i et rum. Vi ved f.eks. fra undersøgelser, at medarbejdere i åbne kontorlandskaber ofte har svært ved at koncentrere sig og faktisk er op til 15 procent mindre produktive. Derfor er der meget at vinde ved at forene akustik og natur, fortæller Ann Charlott Lade, Regional Marketing Manager hos Rockfon, om tankerne bag det nye produkt.

- Desuden er der ingen tvivl om naturens positive effekt på os mennesker. Når vi ikke har mulighed for at komme ud i naturen, giver det ekstra god mening at invitere den inden for i indretningen, hvor vi får glæde af naturens positive påvirkning på menneskets fysiologi og psyke.

Det er ikke bare i restauranter som i BaneGaarden, at det er oplagt at invitere Rockfon Senses inden for, afrunder Ann Charlott Lade:

- I receptioner og andre steder med højt til loftet er der ofte akustiske problemer. Her kan Rockfon Senses være næsten som et stykke kunst, som ikke bare forbedrer akustikken, men også giver et løft rent visuelt og oplevelsesmæssigt. Det batter virkelig for vores trivsel og indeklima, når vi opholder os i omgivelser, hvor akustikken er nøje afstemt – især hvis naturfølelsen er samtidig er med i ligningen.

BaneGaarden

Otto Busses Vej 45a,
2450 København
Danmark

På grund af betongulvet var der stort behov for at optimere akustikken. Så udover at blomsterpladerne sidder lige i skabet i forhold til konceptet og indretningen, gør de virkelig noget for akustikken. Det har været vigtigt at skabe et rum, hvor man kan nyde sin mad i ro og fred, og det opnår vi med indretning, gode stole, hyggelig stemning og ikke mindst med god lyd.

Cecilie von Haffner

indretningsdesigner
1/7

BaneGaarden

Land:Danmark
Arkitekt:Cecilie von Haffner
Fotograf:Svend Christensen
Dimension:1160 x 1160

Relaterede casestudier