Smykkevirksomheden Pandora flyttede i sommeren 2016 ind i helt nye lokaler på Havneholmen i København. Her har Bystrup Arkitekter og Designere projekteret knap 14.000 kvadratmeter kontor- og kælderlokaler for bygherren Skanska. Domicilet består af to bygninger i hver seks etager, som forbindes af en glasmellembygning i alle seks etager til ét samlet domicil med plads til i alt 550 medarbejdere.

Projektet er designet med fokus på optimering af energiforbrug og indeklima. Det viser sig ikke mindst i valget af byggeløsninger, hvor man er gået efter at sikre maksimal udnyttelse af dagslyset og dermed minimere behovet for kunstig belysning og opvarmning.

Diffus ventilation reducerer støj og frisk luft uden træk

Her udgør Rockfon Blanka akustikloftet i kontorområderne en af projektets væsentligste løsninger. Akustikpladernes matte hvide overflade har et lysrefleksionsindeks på over 87 procent, så dagslyset trækkes længere ind i bygningen. Samtidig giver de en ikke-blændende spredning af dagslyset rundt i bygningen. Det betyder alt i alt, at behovet for kunstig belysning er markant reduceret.

Derudover er loftet udført med diffus ventilation, så hele loftsfladen fungerer som ét stort indblæsningsarmatur, hvor den friske luft langsomt siver ned igennem hele overfladen. På den måde elimineres behovet for synlige armaturer, og man sikrer det nødvendige luftskifte helt uden generende støj og træk.

- Det er en meget stilren løsning, hvor rumlighed, indretning og materialer er optimeret således, at både lyd, luft og lys i bygningen giver et fantastisk arbejdsmiljø for de ansatte, forklarer Henrik Skouboe, der er projektchef hos Bystrup Arkitekter og Designere.

- Løsningen med diffus ventilation skaber en loftsflade, der fremstår langt mere ensartet end standardlofter med synlige indblæsningsarmaturer. Den sparer også byggehøjde, da der ikke er behov for plads til store ventilationskanaler, og det betyder, at du fx kan projektere med større vinduesarealer end ellers, supplerer salgsdirektør hos Rockfon Thomas Vilmar.

Godt indeklima med diffus ventilation forbedrer produktiviteten

Undersøgelser viser, at indeklimaet ikke kun har stor betydning for menneskers oplevelse af deres arbejdsplads. Også produktiviteten afhænger af faktorer som støjniveau, luftskifte og temperatur.

Ifølge Indeklimaportalen.dk kan øget ventilation og optimering af temperaturen faktisk generelt forbedre produktiviteten med 5-10 procent. Forbedringen gælder både rutineopgaverne og de opgaver, der kræver dyb og fokuseret koncentration.

Andre tal viser, at 70 procent af mennesker med kontorarbejde mener, at deres produktivitet ville stige, hvis der var mindre støj i omgivelserne. Thomas Vilmar runder af:

- Med Rockfon Blanka får du styr på de faktorer, der tilsammen skaber godt indeklima og på den måde kan bidrage til optimering af produktiviteten på arbejdspladsen. Det er samtidig en fleksibel løsning, der gør, at du kan designe flotte fysiske rammer uden at skulle gå på kompromis på grund af synlige armaturer.

Pandora København

Havneholmen 17-19,
1561 København
Danmark

Book fremvisning af diffus ventilation i showroom

Det er en meget stilren løsning, hvor rumlighed, indretning og materialer er optimeret, så lyd, luft og lys i bygningen giver et fantastisk arbejdsmiljø.

Henrik Skouboe

Projektchef hos Bystrup Arkitekter og Designere

Pandora - København

Land:København, Denmark
Arkitekt:Bystrup Arkitekter & Designere
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Dimension:600 x 600, 2400 x 600

Andre projekter