bucket_iconCreated with Sketch.

Kontorrenovering: fra mørkt og trist til lyst og moderne

Det danske landinspektørfirma LE34 har spillet en vigtig rolle i udviklingen af Danmark siden 1900. I januar 2016 valgte virksomheden at flytte sin adresse til IT-byen Katrinebjerg i Aarhus, Danmarks førende it-vækstcenter, som er fyldt med fremsynede IT-baserede virksomheder. Desværre var det en gammel og mørk bygning, LE34 flyttede ind i.

"Det er altid interessant at arbejde med sådan en gammel bygning," siger Morten Lovén, arkitekt og byggeleder hos Vision Arkitekter – firmaet, der har stået for indretning og byggeledelse samt tilsyn på renoveringsprojektet. "Man skal prøve at skabe den bedst mulige indretning, der passer ind i de givne parametre."

Træk lyset ind med det rigtige loft

LE34 ønskede en lys og moderne indretning. I stedet havde de en mørk og trist bygning fra 80'erne. Den primære kilde til naturligt dagslys var en høj glasfacade på bygningens front og en række mellemstore vinduer langs bygningens sider, som af konstruktionsmæssige grunde ikke kunne gøres større. "Vi måtte arbejde inden for de givne rammer og med den givne facade," fortæller Morten Lovén, "så det var vigtigt at trække lyset så langt ind i huset som muligt."
På baggrund af denne udfordring ledte Lovén efter en metode til at afhjælpe den ringe lysfordeling i bygningen. Valget faldt på Rockfon Blanka®. De gode lysreflekterende egenskaber betyder, at Rockfon Blanka akustiklofterne cirkulerer og forstærker det lys, der kommer ind via facaden og vinduerne, og forvandler atmosfæren i hele huset fra dyster til lys og venlig.

En fleksibel løsning til kontorrenovering

En anden stor udfordring var at ændre den eksisterende ruminddeling, så lyset og pladsen kunne udnyttes bedre. Men det krævede et loft, der kunne tilpasses til forskellige anvendelsesformål. Morten Lovén har placeret det sociale fællesområde midt i bygningen med skriveborde, der "stråler" ud derfra i et åbent kontorlandskab langs bygningens ydervægge. En løsning, som giver det mest naturlige lys ved arbejdspladserne, men som kræver et gennemtænkt loftdesign. "Vi måtte finde den optimale loftløsning og integrere visse installationer i og omkring interiøret," fortæller Morten Lovén. Rockfon Blanka® levede op til kravene. Det er et standardiseret system, som nemt lader sig integrere med andre systemer som f.eks. belysning – og samtidig betyder loftets høje lysrefleksion og lysdiffusion, at lyset trækkes ind i huset og gør visionen om en åben og luftig indretning til virkelighed. Det unikke pladedesign giver desuden et elegant, hvidt og strømlinet look, der får rummet til at syne længere, større og lysere.

LE34

Katrinebjergvej 91
8200 Aarhus N

DK-LE34 Finlandsgade,Denmark,Aarhus,ca. 700 m²,Vision Architect - Morten Loven,Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S,Svend Christensen,ROCKFON Blanka,Z-edge,1200x600x20,white
Video

Landinspektørkontoret LE34

Rockfon Blanka® akustikloftet bidrager til at trække ekstra dagslys ind i rummer og skaber derved lysere, sundere og behageligt indeklima.

LE34

Land:Aarhus, Denmark
Arkitekt:Vision Arkitekter – Morten Lovén
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Rockfon Systems:Rockfon® System T24 Z™
Kant:Z
Dimension:1200 x 600