I efteråret 2019 stod Vejens nye rådhus færdigt efter en omfattende renovering. Formålet med renoveringen bundede i et stort ønske om at skabe en mere moderne bygning med fokus på godt indeklima og arbejdsmiljø. Akustikpladerne Rockfon Blanka og Rockfon Mono Acoustic var med sine akustiske og æstetiske egenskaber ideelle til ønskerne for det nye rådhus. Rådhuset byder nu på en både lysere og mere lydvenlig atmosfære, som har positiv indvirkning på indeklimaet og arbejdsmiljøet.

Støj i storrumskontorer

Et rådhus skal være åbent for borgeres besøg hver eneste dag, hvorfor man må forvente en del bevægelse og aktivitet, som kan støje. Derudover vil bygninger, der er åbne – som ved storrumskontorer med åbent kontorlandskab – naturligt også bringe støj og forstyrrelser med sig. Derfor er god akustik særligt vigtigt for et rådhus, hvor ansatte arbejder tæt sammen i kontorlandskab, hvorfra de taler med alle de borgere, der dagligt kommer forbi.

Fokus på godt indeklima og arbejdsmiljø

Et godt indeklima er essentielt for et godt arbejdsmiljø. Et dårligt indeklima påvirker koncentrationen, stressniveauet og produktiviteten. Derfor er det utroligt vigtigt at skabe et godt indeklima, både for de ansatte, men også for de besøgende borgere.

Vejens nye rådhus er blevet bygget med fokus på et godt indeklima for at sikre et godt arbejdsmiljø. For at opfylde dette, skal man tænke faktorer som lyd, lys og luft ind. De anvendte akustikplader har høj lydabsorption og si derfor for et behageligt lydniveau. Derudover har de hvide loftplader også en særlig egenskab i forhold til lysspredning, hvor dagslyset trækkes ind og fordeles videre ud i rummet. Det naturlige lys medfører netop også en positiv effekt på indeklimaet.

Akustikloftets lange levetid

Et rådhus besøges dagligt af mange borgere, samtidig med at det fungerer som arbejdsplads for de ansatte. Materialerne i bygningen skal derfor kunne holde til mange menneskers daglige besøg i rådhuset. Akustikpladerne har en anti-statisk overflade, der gør materialerne modstandsdygtige over for snavs og slitage, hvilket forlænger produkternes levetid.

Moderne arkitektur giver varm velkomst

Mange offentlige bygninger er ofte kendetegnet af kedelig og ensformig arkitektur. Det kan man ikke længere sige om Vejen rådhus. Det nye rådhus rummer nemlig en kombination af klassisk og moderne arkitektur, der komplementerer hinanden til fulde, så bygningen på en og samme tid fremstår statisk og dynamisk.

Bygningen virker åben med sin lyse facade, som er en stil, der fortsættes inden for Rådhusets døre med en kombination af træ og hvide elementer, blandt andet Rockfon Blanka og Rockfon Mono Acoustic. Den åbne arkitektur giver borgerne en varm velkomst fra de står uden for rådhuset, til de er indenfor.

Vejen Rådhus

Rådhuspassagen 3,
6600 Vejen,
Danmark

Vejen Rådhus

Land:Vejen, Danmark
Arkitekt:Transform, Pluskontoret, Rambøll
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®, Rockfon Mono® Acoustic
Kant:X
Dimension:1200 x 600

Relaterede projekter