Organisk, funktionel, æstetisk. Du kan få det hele.

Teemu Rekonen
19. oktober 2022

Teemu Rekonen, Head of Design & Innovation hos Rockfon, sætter ord på, hvordan designteamet har tænkt ud af boksen og arbejdet med tidens trends for at få skabt de nye designløsninger.

Vores designteam har til opgave at vælge materialer til udvikling af nye produkter. De skal præstere godt æstetisk og akustisk, samtidig med at de er mere bæredygtige – ingen let bedrift at skulle krydse alle paramtrerne af.

Men i stedet for, at se det som et hårdt arbejde, ser vi det som en mulighed for at tænke ud af bokse, udforske nye koncepter og arbejde med nye trends. For eksempel overvejer vi, hvordan vi kan gøre stenuld, vores top akustiske kerne, mere tiltrækkende og æstetisk tiltalende for øjet.

Vi undersøger også måder, hvorpå vi kan skabe helt nye akustiske oplevelser ved at bruge organiske materialer som træ, tang, halm og andre naturlige materialer.

Takket være denne holistiske og søgende tankegang har vores team med succes lanceret et udvalg af nye produkter, herunder Rockfon® Lamella. Dette produkt udnytter den naturlige skønhed og de biofile fordele ved træ til at skabe en følelse af velvære.

I kombination med stenuldens stærke lydabsorberende egenskaber hjælper Rockfon Lamella desuden med støjreduktion, så det løser de æstetiske og akustiske udfordringer, der kan forekomme. Derudover kan produktet nemt skilles ad, genbruges og genanvendes. Det sætter kryds i hver boks.

Rockfon Canva

Rockfon® Canva er et glimrende eksempel på vores engagement i genanvendelse og bæredygtighed.

Dette akustiske vægpanel kan overprintes med ethvert design, hvilket drastisk minimerer produktionsspild. Her får du et produkt med optimal lydabsorption og æstetik med uendelige designmuligheder.

 

Rockfon Canva Wall Panel - Office Environment #5

Rockfon har allerede introduceret en mere bæredygtig produktion. Vores vores produkter er fremstillet af naturlig stenuld med 29 % til 64 % genanvendt materiale i et lukket kredsløb. Vi ønsker at sikre, at den form for bæredygtighed afspejles i designvalg på tværs af det nye sortiment.

Vores designteam overvejer også de bedste muligheder for accessories til vores produker. Til vores nye Rockfon® Hub har der været overvejelser omkring hvilket materiale gardinet skal udvikles af. Det kunne være polystere fra genbrugsplastik til uldstrik. Derudover stræber vi efter at opfylde strenge brandsikkerhedsstandarder, så vores produkter hæmmer spredning af brand.

Samlet set er det ikke en let bedrift at gøre den perfekt.
Vores designteam undersøger også muligheder for nye materialer og produktionsmetoder, såsom 3D-print, der kan fremskynde fremstillingsprocessen mod mere bæredygtighed. Vi tror på, at du kan få alt, hvad du ønsker, uden at skulle gå på kompromis. Det kræver blot omfattende forskning og intelligent designtænkning.

Tag et kig på, hvordan disse overvejelser er blevet til realitet med vores design produkter her.