Psykologien i åbent kontormiljø

13. april 2018

At skabe en arbejdsplads med åbent kontormiljø og samtidig respektere behovet for privatliv gør, at designere og arkitekter skal tænke over, hvordan arbejdsmiljøet påvirker medarbejderne.

1/3

Distraherende i bedste fald og frustrerende i værste fald

Forskning viser de negative indflydelser, et åbent kontormiljø har på medarbejdernes sundhed og derved udskiftning af medarbejderne. Søren Peter lund, seniorforsker ved Forskningscentret for Arbejdsmiljø, forklarer: "Den mangel på privatliv, der er i åbne kontormiljøer, gør, at medarbejderne føler sig konstant overvåget, samt at støjen omkring dem bliver betragtet som en trussel".

Rummets akustiske kvalitet er en af de vigtigste faktorer, som skal taget i betragtning, når der designes rum, som både bliver brugt til at samarbejde samt til løse opgaver, der kræver koncentration.

Den adfærdsmæssige indflydelse af støj

Ifølge adfærdsspecialisten Mille Sylvest er støj ikke bare forstyrrende, der gør det svært at koncentrere sig. Støj kan også påvirke motivationen til at få større produktivitet og tættere samarbejde, hvilket potentielt kan undergrave de ting, lokalet var designet til at opnå.

En persons trivsel er tæt knyttet til deres egen status i en organisation, og derved bliver arbejdspladsens kvalitet og kontormiljøet indikator for statusen. Så en arbejdsplads i et støjende miljø har ofte en lavere status, som påvirker en persons trivsel og derved kan ændre en persons adfærd, siger Sylvest.

At koble samarbejde og privatliv

At designe kontorer kræver at designe til menneskelig interaktion, hvor samarbejde og koncentration er understøttet. Som Lennart Nilsson, en af Sveriges førende akustikere, siger: "På kontorer hvor man arbejder i åbne kontormiljøer og med teamwork, er behovet for god lydabsorption særlig høj, da der kræves tværfunktionelle samtaler".

Udforsk hvordan du optimerer akustik på kontoret, ved at få den bedste kombination af høj lydabsorption og lydisolering.

Lydisolering

Det kan være en udfordring at skulle reducere mængden af forstyrrelser og støjens skadelige virkninger og samtidig skabe et fleksibelt og motiverende miljø med høj diskretion. Vores dB-produkter kombinerer fordelene ved god lydisolering og fremragende lydabsorption.

Læs mere

Relaterede artikler