Fleksibelt akustikloft skaber særpræget design

Det kan være svært at opfylde designønsker, der skal tilgodese særlige ønsker til både design og akustik. Det nytter ikke at have et flot kontormiljø, hvis akustikken ikke spiller, da det vil gå ud over arbejdsmiljøet.

Det er dog heller ikke altid lige nemt at skabe et bestemt design, hvis man kun fokuserer på akustiske fordele. Det var det problem, en en større dansk virksomhed stod med, da de ønskede et helt særligt design. Rockfon Mono Acoustic blev svaret på problemet! Det hvide akustikloft pryder nu kontormiljøets lofter og vægge i et helt særligt design.

Dét, Rockfon Mono Acoustic kan, som mange andre akustiklofter ikke kan, er, at det kan følge irregulære overflader. Akustikloftet kan benyttes på både vertikale og horisontale overflader, men også på buede og cirkulære overflader – og var derfor den optimale løsning til dette helt særlige designønske. 

Det er Henning Larson Arkitekter, der har designet den cirkulære bygning med dette særlige organiske design og runde spiralform. Henning Larson Arkitekter inkorporerede også tydelige arkitektoniske reference til den skandinaviske designtradition og til den danske arkitekt Arne Jacobsen, som er kendt for Ægget og Svanen. 

Fleksible akustiske materialer

Det kurvede bygningsdesign kaldte efter fleksible bygningsmateriale for at komplimentere dets cirkulære form, og Henning Larsen Arkitekter valgte at installere Rockfon Mono Acoustic på både vertikale og horisontale flader i det store atrium.

Arkitekten Søren Øllgaard var meget imponeret: ”Rockfon Mono Acoustic gjorde det muligt at skabe et betagende design med kontinuerlige overflader, som binder rummet sammen. Det var oven i købet en bonus at være i stand til at lave disse fleksible lofter og vægge, som stadig opretholder gode akustiske egenskaber.”

Naturligt lys indenfor

Bortset fra designfleksibiliteten og de akustiske fordele gav Rockfon Mono Acoustic-systemet også arkitekterne mulighed for at understrege den fantastiske strøm af naturligt lys i bygningen.

”Med sine kontinuerlige overflader skaber Rockfon Mono Acoustic en enhed, som trækker lys på en spændende måde og giver et mere interessant udseende med sine rustikke overflader,” siger Søren Øllgaard og konkluderer ”Det er forfriskende, at loftet har en struktur.”

Office HQ

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S
Installatør:MTHøjgaard
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kant:TE Elegant Render
Dimension:1200 x 1200

Relaterede casestudier