Frederiksbjerg Skole i Århus var nomineret til ”Skole Bygninger” i 2016. Skolen er den første nye skole i Århus bycenter i over 100 år og er bygget med de samme ramme af en Danske Folkeskole princip, hvor eleverne skal bevæge sig rundt i mindst 45 minutter om dagen.

100 måder at flytte sig

Århus Kommune havde i konkurrenceopdraget bedt om, at der skulle være 100 måder at flytte rundt på i denne skole. Det tog vi seriøst. Vi har møbleret skolen med en masse flytbare stationer i offentlige områder og klynger, som er nemme for børnene at flytte rundt på. Børn er forunderlige. Hvis de ser en rund cirkel på gulvet, så hopper de bare på den, siger arkitekt Margrethe Grøn fra Henning Larsen Arkitekter.

Løb, hop og hinkerude er alt sammen tilladt på Frederiksbjerg Skole. For at understrege leg og bevægelse designede arkitekterne hovedindgangen som en kæmpe klatretrappe. Stemningen er allerede sat ved indgangen.

Akustikloft dæmper støj

Bevægelse og fysisk aktivitet er uundgåeligt støjende. Derfor gjorde Henning Larsen Arkitekter en ekstra indsats for at skabe et godt akustisk miljø for de mere end 900 elever på den nye skole. Alle lofter er dækket med akustiske løsninger enten Rockfon Sonar M med låseklemmer eller Rockfon Boxer AEX. Begge produkter har en frontmodstand i Klasse 3A. Dette er den højeste klasse, der kan opnås, hvilket gør loftet ideel til brug i skoler.

Akustiskløsninger fra Rockfon er udelukkende lavet på genanvendeligt stenuld fliser i den højeste brandklassificering (A1). I alt leverede Rockfon 13.700 m2 akustiskløsninger til projektet.
I folkeskoler er der rigtig meget støj. Det kan ikke undgås. Vi har udvalgt nogle stilleområder og markeret dem tydeligt for børnene, men i de store områder er der meget aktivitet. Derfor er alle lofterne akustisk reguleret.

De valgte loftløsninger giver mulighed for mere bevægelse uden at gå på kompromis med den akustiske lydkvalitet.

Frederiksbjerg Skole

Ingerslevs Blvd. 2
8000 Aarhus
Danmark

Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:

Frederiksbjerg Skole

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S, GPP Arkitekter, Møller & Grønborg, Kari Moseng
Fotograf:Svend Christensen
Dimension:600 x 600, 1200 x 1200, 1500 x 600

Relaterede casestudier