Da byrådet i South Tyneside besluttede at renovere South Shields rådhus, henvendte de sig til Rockfon for at få hjælp til at opfylde deres mål for bæredygtighed. Til at begynde med blev et 350 m2 stort areal renoveret for at skabe et nyt arbejdsmiljøcenter og it-område, og planer for renovation af hele den 16.000 m2 store bygning er nu godt i gang.

”Muligheden for at genanvende eksisterende affald var en nøglefaktor i dette projekt”, forklarer Gary Morgan, arkitekt for South Tyneside byråd. ”Ved hjælp af Rockfons genanvendelsesservice var vi i stand til at sørge for, at alle eksisterende Wetfelt-loftplader blev demonteret, pakket og sendt til ROCKWOOL-fabrikken i Wales til genanvendelse. Derefter valgte vi de nye Rockfon® Koral™ lofter for at imødekomme vores høje produktmæssige og æstetiske krav til renoveringen.

På ROCKWOOLs fabrik blev der modtaget to og en halv palle af konkurrentens Wetfelt loftplader til genanvendelse i stenuldsprocessen. Dette bidrog til at reducere mængden af affald til deponering efter renoveringen og samtidig støttede også AIS Ceilings bæredygtighedsmål om at finde alternative anvendelsesmuligheder for affald i loftindustrien.

Rockfon har genanvendt firmaets egne stenuldsplader efter endt levetid samt afskæringer i mange år. Men som noget nyt vil Rockfon nu også acceptere affald fra Wetfelt-producenter i enhver alder, i enhver mængde og fra ethvert renoveringsprojekt, når der installeres Rockfon produkter i stedet for. Dette adskiller affald fra deponering og hjælper entreprenører med at opfylde deres mål om nul affald til deponering, og det hjælper også kunderne med at nå deres miljømål.

Forretningsudviklingsdirektør Martin Westgate hos Robertson, der stod for renoveringen hos South Tyneside, forklarer: ” Bæredygtighed udgør en kerneværdi for Robertson og muligheden for at genbruge gamle loftplader på klientens vegne ved at bruge Rockfon, gjorde det muligt for os at nå vores mål om en miljøvenlig konstruktion".

Rockfon® Koral™ loftplader blev foreskrevet til renovering af rådhuset, da de kombinerer en attraktiv, hvid overflade i en mikroteksturstruktur med enestående akustiske egenskaber, brandsikkerhed og fugtighedsresistente egenskaber. Pladerne fås i en række formater, der passer til forskellige anvendelsesområder og giver arkitekter og designere friheden til at arbejde med individuelle og enkle loftdesign. 

South Shields rådhus

Westoe Road
South Shields
NE33 4LU
Storbritannien

Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:

South Shields rådhus

Land:Storbritannien
Entreprenør:Robertson
Dimension:600 x 600

Andre cases fra kontorsektoren