Den belgiskfødte virksomhedOrac Decor, har fremstillet dekorative overflader som fodpaneler og gesimslister i over halvtreds år. Til deres første oplevelsesshowroom valgte de Barcelona, Spanien, og der havde de valgt en omsluttende og intens tilgang til oplevelse. Til deres første oplevelsesshowroom valgte de Barcelona, Spanien, og der havde de valgt en omsluttende og intens tilgang til oplevelse The Room Studioledet af Meritxell Ribé og Josep Puigdomènech - havde fokus på scenografisk kunst i en kunderejse, der konstant forbløffer og begejstrer. På tværs af de mange rum, har showroomet sin force ved at skabe en atmosfære, hvorpå det kreative potentiale i deres produkter kommer til udtryk såvel som i de 22 virksomheder, som de har samarbejdet med, såsom Rockfon.

Rockfon Mono Acoustic, Rockfon Canva Wall, Rockfon Blanka og Rockfon Eclipse Customised harmonerer og komplimentere Orac Decor-produkterne i hele rummet og løser samtidig støj problemerne, som opstår. "Det er nemt at udføre kreative ideer, når man samarbejde med virksomheder, der har samme DNA", siger Victor Valentin Gaig, General Manager hos Orac Decor, Spainen.

Akustikken, der passer et oplevelsesshowroom

Orac Experience Centre er opdelt i forskellige tematiske zoner, der alle er meget multisensoriske, herunder udstillingsområdet "Cave", "Exhibition Room", "Immersive Room", "Club"-loungen med et tilhørende madlavningsshowområde og et undervisningslokale til flere formål. Ovenpå Orac Decor-kontorerne ligger en tilhørende udendørs gårdhave, der fungerer som en lille oase.

Særligt karakteristisk for det nye showroom er dets "Cave" - et monokromt rum med nudefarvet indretning, man møder lige ved indgangen. Her stødte installatørerne Conover Plus i første omgang på udfordringen med at tilpasse loftet til buede områder med Orac Decor-væglisterne. For at løse den udfordring, blev den monolitiske loftsløsning Rockfon Mono Acoustic installeret i en specialfarve, der blev buet og formet til rummet. Rockfon Mono Acoustic blev også installeret i 'Immersive Room' og på Orac Decor-kontorerne.

En 3 meter lang Rockfon Eclipse Customised akustisk flåde og Rockfon Mono Acoustic blev installeret på tværs af udstillingslokalet for at kontrollere den efterklang, der genereres af lyden fra præsentationerne og den store fodtrafik under arrangementer, især da lokalet er udstyret med avanceret teknologi. Akustisk komfort betyder, at kunderne kan fordybe sig i de high-definition projektioner og egyptiske hieroglyffer, der opsluger hele rummet.

To Rockfon Canva vægpaneler blev installeret i Club-loungen. Denne tilgang løser ikke kun de praktiske udfordringer ved design, men understreger også akustikkens betydning for at skabe behagelige miljøer, der får de specifikke designs til at træde frem i rummet.

Showroom design, der overgår forventningerne

Det er fire måneder siden, Orac Experience Centre åbnede, og det har allerede overgået de første forventninger til antallet af besøgende. "Følelsen af, at vi har opnået noget unikt, og at det er første gang, det er blevet gjort, er en følelse af stolthed", siger Conover Plus.

"Akustik betyder alt inden for indretning. Det påvirker en persons velbefindende at være i et rum uden ekstern støj. Det er integreret i akustikken, men for at integrere det, er man nødt til at være til stede. Det er noget, man skal opleve, man skal være vidne til", siger Josep Puigdomènech, indretningsarkitekt og projektleder hos The Room Studio. "I showroomet er akustikken spektakulær. Det er især mærkbart, når du går udenfor og lægger mærke til den rolige akustik, som du oplevede indenfor".

Det er nemt at udføre kreative ideer, når man finder virksomheder, der har samme DNA.

Victor Valentin Gaig

GENERAL MANAGER, ORAC DECOR SPANIEN
Land:Barcelona, Spanien
Arkitekt:The Room Studio
Interior designer:The Room Studio
Entreprenør:Conover Plus
Installatør:Conover Plus
Fotograf:Miguel de Guzmán
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic, Rockfon® Eclipse Customised
Kant:TE Elegant Render

Relaterede casestudier