Skibbereen kommunale skole, der er beliggende i Cork-regionen på den sydlige spids af Irland, er en ny, ultramoderne undervisningsinstitution, der indgår i et ambitiøst multi-million-projekt PPP (Public–Private Partnership). Rockfons loftløsninger blev installeret for at bidrage til at skabe ideelle betingelser for indlæring og for at fremhæve arkitektens moderne design. 

Rockfons loftsystemer blev valgt til Skibbereen, fordi produkterne enten levede op til eller oversteg uddannelsesministeriets akustikkrav. Brandsikkerhed var ligeledes en vigtig faktor, og Rockfons produkter er klassificeret i brandmodstandsklasse A1, som er den bedste brandklassifikation. 

Uddannelsesfaciliteter skal både byde på funktionelle og behagelige lokaler. De faktorer, der især bedrager hertil, er lys og akustik, Rockfon® Artic™ opfylder disse krav, hvorfor produktet blev installeret i klasselokaler, kontorer og gangareler. Rockfon® Artic™ loftplader har en glat, hvid overflade, der giver god lysrefleksion og bidrager til et behageligt miljø. Rockfon® Artic™ har også en høj lydabsorption (0,8 aw), der sikrer, at lærerne er i stand til at kommunikere således, at eleverne kan yde deres bedste. 

Rockfon® Tropic™ loftplader med D-kant, der skjuler skinnesystemet, blev valgt specifict til lokaler, der huser elever med indlæringsvanskeligheder.  Akustik er en integreret del af designet i disse områder. Rockfon® Tropic™ har en lydabsorption i klasse A, hvilket bidrager til at skabe et læringsmiljø med optimal taleforståelighed, hvilket er afgørende for alle børn, men især for elever med indlæringsproblemer. 

Rockfon® Tropic™-pladernes hvide, glatte overflade giver 85% lysrefleksion og fuld lysdiffusion og bidrager til en effektiv udnyttelse af det naturlige lys. Disse gode lysegenskaber bidrager til et forbedret arbejdsmiljø og en reduktion af energiomkostningerne. Æstetisk var loftpladerne det perfekte match, fordi deres hvide overflade fremhæver skolens minimalistiske design. 

Cillian Laide fra Laide & O’Brian er en Rockfon Active Installer og monterede alle lofterne på Skibbereen skole. ”At overholde deadlines er nemt med Rockfon. Produkterne kunne leveres direkte fra lager, så vi fik tilstrækkeligt med loftplader i kun én leverance til at kunne færdiggøre hele jobbet. Rockfons loftplader er formstabile, men samtidig lette at skære ud og montere, så der er er meget lidt spild. Vi installerede pladerne i Chicago Metallic T24 Click 2890 fra Rockfon, da skinnesystemet er nemt og hurtigt at installere”.

SIG Ireland leverede loftpladerne. SIG er en af Storbritanniens ledende distributører og kan levere en række akustiske produkter fra lager via sine filialer i Irland og i det øvrige Storbritannien.

Rockfons ekspertise og tekniske support blev hilst velkommen på byggepladsen. Rockfon arbejdede tæt sammen med loftinstallatøren og arkitekten for at sikre, at alle blev tilfredse med resultatet.

Rockfon har en uovertruffen erfaring inden for uddannelsessektoren. Med en imponerende historik samt stor viden i den tekniske afdeling kan Rockfons salgskonsulenter rådgive om, hvordan man skaber et skolebyggeri, der både opfylder reglerne og samtidig er et inspirerende sted at opholde sig.   

Skibbereen kommunale skole

2 Gortnaclohy Dr
Gortnaclohy
Co. Cork
Irland

Rockfons loftplader er formstabile, men samtidig lette at skære ud og montere, så der er er meget lidt spild.

Cillian Laide

Laide & O’Brian
1/5

Skibbereen kommunale skole

Land:Storbritannien
Arkitekt:Wilson Architecture
Installatør:Laide & O’Brien
Kant:D
Dimension:600 x 600

Andre cases fra uddannelsessektoren