Fremtiden skole

Rockfon har med succes samarbejdet med Global Contract Interiors, Kier Construction og Atrchitects Seymour Harris om at etablere akustiske løsninger, der opfylder produktspecifikationerne for det nye Phoenix Academy i Telford, der indgår i programmet ”Building Schools for the Future”. 

Ca. 2.000 m2 af vores støjabsorberende produkter, herunder Rockfon® Scholar™ vægpaneler (markedsføres ikke i Danmark), Rockfon® Samson™ vægpaneler, Rockfon Contour® bafler; og nedhængte flådeløsninger med Rockfon Alaska (udfaset og erstattet af Rockfon® Tropic™), blev installeret i skolen for at forbedre det akustiske indemiljø – især i områder hvor skolens design indebar, at traditionelt nedhængte lofter ikke kunne installeres. 

Chris Thompson, direktør for Global Contract Interiors, forklarer, hvorfor Rockfons akustiklofter og vægløsninger blev valgt til det nye akademi: ”Skolebygningens moderne, innovative design gav en række udfordringer. Rockfon producerer en række produkter, der har bidraget til at overvinde disse vanskeligheder og opfylde specifikationerne for hvert af de forskellige områder, herunder akustiske krav og installationsrestriktioner. Rockfons produkter skaber også det færdige udseende, som arkitekten ønskede, og det bidrager til projektets succes."

Optimal akustik

En af vanskelighederne, man stod overfor, var at opnå den bedste mulige akustik i klasseværelserne uden bløde gulvbelægninger og med begrænset fri vægplads på grund af vinduer, døre, interaktive whiteboards mv. For at overvinde disse udfordringer og imødekomme de akustiske krav blev der installeret en kombination af Rockfon® Scholar™ vægpaneler og frit nedhængte Rockfon Contour® bafler.

I klasseværelserne  med bevægelige vægge blev baflerne installeret omkring de serviceinstallationer, der er fastgjort til loftet, såsom sprinklere og lys.

Innovative og alsidige

Rockfon Contour® baflernes innovative design gør dem lette at installere i rum med kun lidt plads. Disse rammeløse akustikbafler, der er fremstillet af stenuld, gør dem ideelle til forbedring af akustikken i lokaler, hvor man vil udnytter termisk masse, eller hvor hyppig og uhindret adgang til serviceinstallationer er nødvendig.

Produkternes alsidighed kom til god gavn i områder med dobbelt højde, der findes mellem klasseværelserne i stueetagen og første etage. Her blev mere end 300 bafler installeret i en vinkel for at følge stigningen af det skrånende rum til en højde på 6-9 meter. Deres glatte, mathvide finish skaber en fremragende lysrefleksion, og de blev derfor matchet med de nedhængte lys- og varmepaneler, som også blev installeret.

Forretningschef på Phoenix Academy, Jim Fogarty, var imponeret over hvor godt Rockfons bafler passer til indretningen i den nye bygning, og samtidig opfylder de akustiske krav.

Phoenix Academy

The Curve
Shepherd's Bush
London W12 0RH
England

Phoenix Academy

Land:Storbritannien
Arkitekt:Architects Seymour Harris
Entreprenør:Kier Construction
Installatør:Global Contract Interiors
Produkter:Rockfon Contour®, Rockfon® Tropic
Kant:Ac
Dimension:600 x 600, 1200 x 300, 1800 x 600

Andre cases fra uddannelsessektoren