Hovedsæde inspireret af de nordiske landskaber

Arkitekterne hos Henning Larsen bag det nye Nordea-hovedsæde søgte inspiration til deres design i de nordiske landskaber ved hjælp af skifer, eg og med de hvide Rockfon® Mono® akustiske lofter skabte de et moderne, nordisk udtryk.

Den krystallinske facade gør det muligt for dagslys at trænge ind i bygningen og skabe en følelse af gennemsigtighed mellem personale, klienter og det omkringliggende bymiljø. De to atriums er bygningens centrale rum; en af dem huser den største trading floor (handelsgulv) i Skandinavien på over 5.000m2 og med plads til mere end 600 børshandlere.

Bæredygtige materialer og optimal akustik

Traditioner møder moderne designideer takket være den innovative facade, en sammensætning af brudte overflader, der ligner overfladerne og strukturerne på et isbjerg. Desuden giver overfladen farverige lyseffekter, der reagerer på de forskellige intensiteter af lys og variationen i vejrforholdene. Glassets høje kvalitet og de bæredygtige byggematerialer sikrer godt indeklima, ventilation og energibesparelser.

Derudover inkluderer bygningen en stor brug af naturligt lys og en spektakulær udsigt til områderne udefra på det fredede område Amager Fælled.

LEED-certificerering med godt indeklima

Bygningen er designet med bæredygtige principper og skal som et af de første byggerier i Danmark opnå en LEED-platinum certificering, hvilket er markedets højeste inden for bæredygtigt byggeri. Det betyder bl.a., at 20% af materialevalget er sourcet lokalt med en prioritering af genbrugsproducerede materialer.

Domicilet er også bygget med nordiske materialer såsom skifer, egetræslameller og glas. Der er også strenge krav til indeklimaet, herunder akustik og dagslys. Det ses bl.a. i atriummet og trading floor – verdens første med et glastag.

Med det akustiske loft fra Rockfon har atriummet og handelsgulvet et behageligt og optimalt arbejdsområde med reduceret støj og perfekt efterklang.

Nordea Hovedkontor

Grønjordsvej 10,
2300 København S,
Danmark

Nordea Hovedkontor

Land:København, Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects
Fotograf:Nibe fotograferne
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kant:TE Elegant Render

Relaterede projekter