Akustiklofter giver point til DGNB-certificering

Gladsaxe Company House, det metalfarvede kontorhus, der bl.a. huser hovedkontoret for NCC, er det første kontorhus i Danmark med en DGNB-platin certificering. Her spiller bl.a. materialevalget og herunder akustiklofterne en betydning i forhold til certificeringen og ikke mindst indeklimaet.

Det er fremtidens arbejdsplads man træder ind i, når man besøger Gladsaxe Company House. Lige fra indgangspartiet med genbrugstræ fra tribunerne på Lyngby Stadion og med den lodrette plantevæg – den grønne dagsorden er sat. Kontorbygningen er blevet som den første i Danmark tildelt DGNB-Platin certificering grundet tilgangen til bæredygtighed samt for at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud.

Tilgangen til bæredygtighed, der opfylder de miljømæssige og økonomiske krav samt rummets funktionalitet, er bevis på, hvorfor denne kontorbygning er den første, der bliver belønnet i Danmark. Det er et perfekt eksempel på, hvordan et kontor, der tænker på miljøet, menneskerne og materialerne, vil se ud i fremtiden.

Bæredygtige materialer for fremtiden

Bæredygtige materialer er et centralt emne i bygningen, hvor byggematerialer kan skilles ad og genbruges efter nedrivning, og 90% af det træ, der er anvendt, er FSC-certificeret, og de resterende 10% er regenereret tømmer og genbrug fra andre byggepladser.

Med valg af Rockfon akustiklofter går bæredygtigheden også igen på loftet. Rockfon Tropic har et højt niveau af genbrugsindhold fra stenuld. Desuden er der også indhold stammende fra affald fra andre industrier, hvilket bidrager til at upcycle affald.

”Vores akustikplader er fremstillet af stenuld, som er udvundet af bl.a. basaltsten, og som er naturligt forekommende i naturen. Udover at være et bæredygtigt materiale har stenuld helt unikke akustiske egenskaber”, udtaler Finn Jørgensen, Specification Manager.

Hvad med et godt indeklima på kontoret?

90% af omkostningerne i en virksomhed er relateret til medarbejderne, og derfor er det vigtigt, at arkitekter tænker akustik og indeklima ind i dit design fra start. Et godt indeklima består bl.a. af god lyd uden generende støj, optimale udnyttelse af dagslyset og kreative rammer. Kontorbygningen er blevet som den første i Danmark tildelt DGNB-Platin certificering grundet tilgangen til bæredygtighed samt for at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud.

”I Gladsaxe Company House har man valgt Rockfon Tropic. Rockfon Tropic er et godt akustikloft, der netop giver en god akustik og derved et bedre indeklima for medarbejderne med fokus på trivsel”, udtaler Finn Jørgensen og fortsætter, ”at byggeriet så ydermere er DGNG-platin certificeret, gør os bare til en stolt leverandør”.

Gladsaxe Company House

Tobaksvejen
2860 Søborg
Danmark

Vores akustiske plader er fremstillet af stenuld, der stammer fra basaltsten, og som er naturligt forekommende i naturen. Ikke kun giver det dig bæredygtige materialer, stenuld har unikke akustiske egenskaber.

Finn Jørgensen

Rockfon Specification Manager

Gladsaxe Company House

Land:Søborg , Danmark
Arkitekt:Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon® Tropic™
Kant:A15, E24
Dimension:600 x 600, 1200 x 600

Relaterede referenceprojekter