Indendørsklima med fremragende akustik og masser af dagslys på Brynseng Skole

Brynseng skole er en helt ny skole i Østensjø nordøst for Oslo, der åbnede i 2017. Bygningen inkluderer en multifunktionel hal, en mini-bane på øverste etage og et specielt 1000 m2 solcellepanel, som dækker det meste af den sydlige væg.

Skolen har kapacitet til 840 elever fra 1. til 7. klasse og omkring 110 ansatte, som nu har gjort brug af den øverste moderne bygning.

Fokus på bæredygtighed og miljø

Skolen er en strategisk energibygning og har Norges største integrerede solcellepanel for at sikre sin egen energikilde, så skolen er tæt på at være selvforsynende med hensyn til elektricitet. Skolebygningens miljøegenskaber er også beregnet til at sprede viden om klima og miljø. Der er også et fuldautomatisk system af HVAC-installationer, hvor balancen mellem brugervenligt og avanceret system har været i fokus. Generelt har høje krav til materialernes kvalitet og materialebrug været ekstremt vigtige igennem hele projektet.

Optimal læring med god akustisk

På trods af det store klimafokus har den vigtigste opgave været at skabe et optimalt læringsmiljø for de 840 elever, som går på Brynseng skole. Akustik og lys har været af vital betydning. Det er lettere at koncentrere sig, når der er tilstrækkeligt naturligt lys og et godt akustisk miljø. Et godt lydmiljø gør børnene mindre trætte, og det er lettere at holde sig fokuseret, hvilket giver større udbytte af undervisningen. Derfor er der blevet lagt stor vægt på gode lyd- og lysforhold i planlægningen og udformningen af klasseværelserne på Brynseng skole.

Høj lysrefleksion med Rockfon Blanka

Som et resultat er akustisk komfort såvel som lysrefleksion og lysdiffusion taget i betragtning, når man vælger akustiske lofter fra Rockfon. Rockfon Blanka har på grund af sin glatte og ekstra hvide overflade, høje lysrefleksion og lysdiffusion bidraget til at spare energi, der bruges til kunstigt lyn. Rockfon Blanka Activity er installeret i alle klasseværelser, mens Rockfon Samson er installeret i alle korridorer. Derudover er Rockfon Hygienic, Rockfon Cosmos og Rockfon Industrial installeret på Brynseng School.

Brynseng Skole

Brynsengfaret 10
0667 Oslo
Norge

Brynseng Skole

Land:Norge
Arkitekt:HRTB Arkitekter AS MNAL
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Blanka® Activity, Rockfon® Samson
Kant:A
Dimension:1200 x 600

Andre projekter fra segmentet Uddannelse