Borte er de triste og almindelige klasseværelser og velkommen til en skole fra det 21. århundrede. På Astrid Lindgren skolen er alle klasseværelser er specieldesignet til de lektioner, som der skal undervises i. På skolen i Clenze, Tyskland er der en specialiseret musiksal, en værkstedsbygning, kunstklasser, og et fremtidssikret design med WiFi i alle bygninger og skole-iPads.

Trygt læringsmiljø i grupper

Målet var at skabe en skole, hvor børnene kunne føle sig trygge og afslappede i et varmt miljø for at hjælpe dem til bedre at lære og forstå undervisningen med al dens information. Inspirationen kom fra schweiziske skolemiljøer, og derfor blev klasseværelserne designet, så bordene står i små grupper, ” en læringsø”. Børnene skal på den måde arbejde i små arbejdsgrupper på en 'læringsø', hvor de interagerer sammen frem for individualistisk. To lærere arbejder også samtidigt i stedet for en lærer, der underviser lektionen.

Akustik fjerner støj

Da det fælles 'lærende ø'-miljø betyder, at der også er mere støj og larm i klasseværelserne fra de små grupper, opfordres børnene til at tale og interagere stille med hinanden, så de kan forstås. Så det var virkelig vigtigt for designerne, at omgivelserne og designet i klasselokalerne afspejler det.

Efter måling af forskellige produkter besluttede man, at Rockfon Tropic loftplader er den perfekte løsning på grund af deres høje lydabsorptionsniveau. Derudover valgte man at arbejde med et udtryk med x-kant for at skabe det glatte, rene finish, så loftet får et sammenhængende look og føles med et sømløst 'hvidt tæppe'. Sammen med en integreret lysløsning opfyldte loftløsningen kravene i skole- og klassemiljøet, og samtidig inden for de økonomiske rammer for et budgetramme for en offentlig folkeskole.

Astrid Lindgren Skolen

Kassauer Str. 6
29459 Clenze
Tyskland

Astrid Lindgren School

Land:Tyskland
Arkitekt:Ralf Pohlmann Architekten
Produkter:Rockfon® Tropic™
Dimension:600 x 600

Relaterede projekter