Sådan forbedrer du dit design med et loft

16. april 2020

Design af et rum er en delikat balance mellem kunst og videnskab. En bygnings indretning skal tilbyde komfort og velvære samt være både iøjefaldende og dynamisk. Dette understreger vigtigheden af, at interiørdesign kræver en tilbundsgående viden om både tekniske emner og design.

showroom med et moderne akustikloftdesign

Samsung KX, London – Rockfon® Mono® Acoustic

Nøglen til fantastisk design

Det at gøre en bestemt vision til virkelighed, mens man jonglerer med kundens behov og forventninger, er en af de mange ting, der gør interiørdesign til et spændende og konstant stimulerende job. Selvom det er udfordrende, og måske endda til tider ekstremt frustrerende, skabes der et fremragende design, når de to elementer forenes succesfuldt. Som Tony Stavish fra A.W. Stavish Design sagde: ”Nøglen til fantastisk design er at fange klientens ånd og rummets essens”.

Når man designer en bygning, er loftet ofte et område, der overses som et designelement i et rum. Ifølge Stephen Fanuka, der er en "entreprenør for stjernerne" i New York City, må loftet ikke overses eller efterlades ubrugt, og han betegner det faktisk som den femte væg i et rum.

Det er virkelig interessant, hvordan Fanuka fremhæver vigtigheden af loftet. Ved at ændre vores fokus for, hvordan vi ser på det, bliver det let en anden dimension for kreativt udtryk og et lærred, der kan designes med.

Hvad kan du gøre med al den ekstra plads?

Den femte væg

For nylig er loftet blevet meget mere et omdrejningspunkt i designet af mange kommercielle rum.

Vi ser flere og flere bevidste valg, der forsøger at udforske dristige loftdesignløsninger, det være sig med farver, mere raffinerede akustiklofter, forskellige overflader og materialer eller specifikke typer rum. For eksempel siger Deb Barnes, ansvarlig for interiørdesign hos HGA Architects and Engineers, et amerikansk designfirma: “Du kan virkelig påvirke rummets tilpasning og fornemmelse, når du bruger loftplanet som et designelement.”.

Det er faktisk rigtig interessant at se, hvordan loftet har udviklet sig til at blive et vigtigt element i indretningsarkitektur.

Et smukt loft er mere end blot det synlige

Et loft kan være meget mere end bare et slående, iøjefaldende element - det viser sig fra sin bedste side, når det også har en funktionel komponent. En vigtig del af indretningsarkitektur er at skabe et sundt miljø. Loftet er på grund af sin størrelse et godt middel at fokusere på for at opnå optimal belysning, akustik og skabe et samlet indeklima, hvor medarbejdere kommer til finde rummet lige så behagelige at være i, som det er at se på.

Et funktionelt og smukt loftsdesign kan være som ethvert andet fantastisk kunstværk.

Nøglen til fantastisk design er at fange klientens ånd og rummets essens

Tony Stavish

Indretningsarkitekt

Skab et iøjefaldende fokuspunkt midt i dit design

Lad os se på nogle interessante måder, som du kan bruge til at omdanne dit loftdesign til et smukt og moderne visuelt finish.

Vær ikke bange for at tilføje noget farve

Når folk almindeligvis tænker på et kommercielt loft, ser de traditionelt et hvidt standard nedhængt loft. Et farverigt loft er ikke altid den første tanke, og desværre kan det somme tider efterlades til slutningen af den arkitektoniske designproces at vælge en farve til et loft, hvilket gør det sekundært i forhold til andre elementer i bygningsfasen. Dette er beklageligt, fordi det af vælge farver til dit loftdesign tidligt i udviklingsprocessen hjælper dig med at finde den perfekte kombination mellem funktion og effekt.

Mens det at designe et moderne loft med farve kan være en udfordrende opgave, så hjælper det at arbejde ud fra en farvepalette, fordi det kan hjælpe dig med at vælge koordinerede farveskemaer, så du når dit mål. Det kan gøre forskellen mellem en harmonisk finish og en usammenhængende.

Farverige bafler

Et eksempel på en smuk loftsløsning findes i Amsterdam. Meininger Hotel valgte et synligt åbent plenum-design kombineret med et episk farverigt loft, der var inspireret af Vincent van Goghs berømte solsikker. Dette dynamiske rum tilbyder et moderne loft til lobbymiljøet, der understreger hotellets værelsers pulserende fornemmelse. Laboratory for Visionary Architecture anvendte 931 Rockfon Contour® bafler i hele lobbyen.

Billede: Meininger Hotel, Amsterdam – Rockfon Contour

Meininger Hotel,The Netherlands,Amsterdam,Christian Sandor Tschersich,LAVA Architecture,Rockfon Contour,Ac-edge,Chicago Metallic™ T24 Hook 2850

Opdag vores 34 eksklusive farver til akustiklofter og vægløsninger, der kan inspirer og berige dine indretningsideer. Du finder alt til dit næste loftdesign. Du kan læse mere om at give dit loftdesign liv med farverige loftplader eller farvede paneler på vores websted.

Fremhæv en stil til et moderne loftdesign

En af de trends der for nylig har været på mode, har været det åbne plenum-design, hvilket er supergodt på grund af dets miljøvenlige arkitektur. Det giver mening ikke blot fordi det er mere miljøvenligt, hvilket reducerer omkostninger og behov for energi, men også fordi det gøre bygninger billigere.

Det åbne plenum-design er blevet denne meget trendy løsning, der ofte er forbundet med kreativitet og originalitet, hvor designets åbenhed og råhed ikke skjuler bygningens funktionelle elementer bag et loft.

Selvom det øger den visuelle volumen i et rum, og det giver de høje lofter, som de fleste mennesker ønsker, så efterlader det også en masse fritlagte hårde overflader, hvilket er forfærdeligt for indeklimaet og trivslen for de mennesker, der bruger rummet.

En fremragende måde at bevare denne åbenhed på, uden at ofre indeklimaet, er at bruge akustiske plader eller øer.

Betonkonstruktion blødgjort af akustiske øer

Solutions-kontorbygningen i Warszawa er en bygning med delekontorer, og er samtidig et eksempel på et åbent plenum-design, der er matchet med et stilfuldt interiør, som tilbyder ideelle arbejdsforhold for bygningens brugere på trods af, at den har en masse reflekterende overflader. Interiørets designgrundlag er en klassisk og tidløs kombination af hvid, sort og grå, som er blevet gjort rigere med dristige farver på væggene, forskellige polstringstoffer, malerier og tæpper. Ruder og døre brugte sprosser, og væggene er beklædt med stucco. Dette interiør er et stilfuldt design med opmærksomhed på selv de mindste detaljer.

Billede: Solutions-bygningen med delekontorer, Warszawa - Rockfon Eclipse®

PL, Solusions Rent Coworking Office, Warsaw, The Design Group, Office, Rockfon Eclipse, A edge, 1160x1160, White, Meeting room

Opdag vores innovative og æstetisk tiltrækkende skinneløse akustikloftsø, der tilbyder fremragende lydabsorption og leveres med en glat, dyb-mat, superhvid overflade, som giver lysrefleksion, lysspredning og antistatiske egenskaber i hele dens levetid.

Giv dit loft lidt glamour og gør dig bemærket

En anden populær designtendens, der har oplevet lidt af en renæssance i de seneste år er monolitisk arkitektur. Den kan spore sin rødder tilbage til neolitisk tid, hvor vores forfædre konstruerede udskæringer og udhuggede bygninger fra en enkelt stenblok. Monolitisk design, der betyder ”enkelt sten” på græsk, undgår at adskille det ind- og udvendige og sammenfletter de to overflader sammen til et enkelt udtryk uden synlige overgange.

Monolitisk arkitektur forsøger at udnytte en bygnings udtryksmæssige potentiale, og selv om ideen er antik, finder den stadigvæk anvendelse i nutidens bygninger såsom Le Baron Vert i Osaka tegnet af Phillippe Stark, Det Kongelige Bibliotek i København tegnet af SHL Architects eller Messner Bjergmuseet i Bolzano tegnet af Zaha Hadid.  

Imidlertid er monolitisk arkitektur berygtet for at have dårlig akustik på grund af alle de reflekterende overflader, men der er måder at opnå den naturlige overgang i monolitisk arkitektur på, der samtidig sikrer en god akustik. En loftsoverflade der lader dig manipulere og forme din vision.

Modig arkitektur forener monolitisk design og akustik

Henning Larsen Architects står bag designet af en stilrig cirkulær bygning, som danner rammerne for en større dansk virksomheds arbejdsplads i Storkøbenhavn. Det buede bygningsdesign opfordrede til fleksible byggematerialer, der supplerer bygningens cirkulære form. Rockfon® Mono® Acoustic blev valgt til både de lodrette og vandrette overflader, hvilket gjorde det muligt at skabe et fantastisk design med kontinuerlige overflader, der binder rummet sammen.

Billede: Større dansk virksomhed i Storkøbenhavn – Rockfon Mono Acoustic

Big pharmaceutical office in Copenhagen, Denmark, Rockfon Mono Acoustic, Industrial, Henning Larsen Architects, MTHøjgaard, Svend Christensen
Du kan virkelig påvirke rummets tilpasning og fornemmelse, når du bruger loftplanet som designelement.

Deb Barnes

Ansvarlig for interiørdesign hos HGA Architects and Engineers

Frigør den perfekte akustikløsning til lofter og vægge. Denne innovative monolitiske overflade giver enestående akustisk komfort med et overgangsfrit, fantastisk flot visuelt indtryk.

Hvordan forbedrer du dit design med et loft?

Det at lege med loftet er en fantastisk måde at skabe et iøjefaldende finish på, der kan være akkurat lige så smukt som et kunstværk. Det kan endda blive dit designs bærende element. Hvis du for eksempel har høje lofter, har du må lyst til at lege med mørkere farver. På grund af højden vil mørkere farver på loftet ikke give en tung fornemmelse, som du måske ville finde i nogle rum med et lavere loft.

Hvis du har et rum med stor aktivitet, vil du måske flytte fokus lidt fra loftdesignet og gå efter en mere neutral farve eller en overflade uden mellemrum for virkelig at lade møblerne og andre designelementer i rummet komme til deres ret. På den anden side kan farve på loftet også være en god måde at give et neutralt rum et ekstra pift. 

Der er så mange smukke akustiske panelløsninger derude, der kan hjælpe dig med at skabe de detaljer, du leder efter. Som Charles Eames, en amerikansk designer og arkitekt, sagde: “Detaljerne er ikke detaljerne. De skaber designet.”

Detaljerne er ikke detaljerne. De skaber designet.

Charles Eames

Arkitekt og designer

Det at vide, hvordan du opnår den perfekte balance mellem velvære og skabelse af den eftertragtede smukke finish, er i virkeligheden en balance mellem kunst og videnskab. At have de rigtige løsninger hjælper blot med at gøre processen nemmere og mulighederne uendelige. Du bestemmer, hvordan du vil gøre dit design levende med akustiske plader.

Planlægning af et designprojekt - med Rockfon akustikløsninger kan du skabe dit unikke rum.

Se vores produktoversigt