Dansk akustikproducent sætter spot på indeklimaet på stor nordisk designmesse

29. januar 2019

Hvad står begrebet ’indeklima’ egentlig for? Ifølge akustikproducenten Rockfon kan der være mange svar på det spørgsmål, men én ting er sikker: Lyd, lys og luft påvirker i høj grad ens trivsel og velbefindende, og set i lyset af at vi bruger 90 % af tiden indenfor, bør det være et ’no go’ at gå på kompromis med indeklimaet.

Rockfon deltager på Stockholm Furniture Fair, hvor de viser hvordan deres akustikløsninger kan fremme et godt indeklima og samtidig bidrage til et smukke designs.

Rockfons stand på Stockholm Furniture Fair

Fra den 5.-9. februar 2019 løber verdens største messe for nordisk møbel- og lysdesign, Stockholm Furniture and Light Fair, af stablen. Den danske akustikproducent Rockfon deltager og vil vise de 40.000 besøgende, hvorfor det er vigtigt at fokusere på indeklimaet.

Side om side med flotte møbler og indretningstilbehør fokuserer Rockfon på vigtigheden af dagslys, akustik og frisk luft. Tre elementer, som skal indgå på linje med indretning og æstetik. Thomas Vilmar, salgschef hos Rockfon i Danmark, forklarer:

- Det kan ofte blive både ødelæggende og meget dyrt, hvis man ikke vælger de rigtige løsninger indenfor lofter og akustik. Det skal fungere i praksis såvel som rent æstetisk og ’løfte’ atmosfæren indendørs, så folk trives og har det godt. Det hjælper ikke noget at have de flotteste designmøbler, hvis det er svært at tale i telefon pga. dårlig akustik, eller hvis støjen giver dig hovedpine og stress.

Det handler om helhederne

Hvis man skal skabe løsninger med fokus på menneskers trivsel og velbefindende, er det ikke nok at stole på kulisserne. Det moderne menneske er kritisk, og det er længe siden, at det var okay at springe over, hvor gærdet er lavest. I takt med en øget opmærksomhed på miljøet øges vores krav til bæredygtige og naturlige materialer også. Thomas Vilmar forklarer:

- Det gedigne og det innovative bør gå hånd i hånd. Derfor har vi på vores stand gjort en dyd ud af at vise, at man med designløsninger kan skabe de mest fantastiske miljøer, der holder hele vejen rundt.

Gode akustiske oplevelser

Rockfon har stand nummer A26:13 på den gigantiske designmesse i Stockholm. Her vil de blandt andet præsentere de besøgende for tre forskellige ’oplevelser’, som viser betydningen af god akustik. Hvis du stikker hovedet ind i ’oplevelseskasserne’, bliver du både præsenteret for atmosfæren i en skov, på en skole og i det perfekte kontormiljø.

Derudover har producenten udviklet et miljø omkring en trappe, der fungerer som et socialt mødested, hvor de akustiske løsninger fremmer den gode samtale. I den tilhørende ’café’ kan du drikke en god kop kaffe og høre mere om løsninger inden for brandsikkerhed.

Alt sammen for at understrege, at begrebet ’indendørs’ kan udvikle sig i én uendelighed.

Det hjælper ikke noget at have de flotteste designmøbler, hvis det er svært at tale i telefon pga. dårlig akustik, eller hvis støjen giver dig hovedpine og stress.

Thomas Vilmar

Salgsdirektør, Rockfon

Relaterade nyheter