At tage ansvar med bæredygtige byggematerialer

Byggebranchen udvikler sig, og miljøkrav bliver stadig vigtigere. Det er især, når det gælder valg af byggematerialer, at entreprenørerne søger bæredygtige og grønnere muligheder af byggematerialer.

Norge har en hel del BREEAM godkendte bygninger, men det stopper dem ikke. Denne nye kontorbygning på Otto Nielsens Vei er det første BREEAM Excellent projekt i Trondheim.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) er en engelsk metode til at vurdere bæredygtighed i et byggeri. BREEAM afspejler værdien af aktiverne gennem hele byggeriets livscyklus ud fra miljømæssige, sociale og økonomiske faktorer. Det sikrer mere bæredygtige miljøer med trivsel, optimering af naturlige ressourcer og med det resultat, at bygningerne bliver mere attraktive investeringer.

Et kontor med høj fortrolighed

Kontorbygningen huser mange virksomheder, og en af lejerne havde specifikke krav til deres nye kontorer. Nordic Semiconductor har deres hovedkvarter i Trondheim, og de har brug for flere kontorlokaler på trods af at de allerede har flere kontorer i en af ​​de eksisterende bygninger. Virksomheden ønskede mere plads til deres 260 ansatte, da de forventer at ekspandere i de kommende år. Så de havde brug for et kontor, der er designet til at rumme op til 400 ansatte.

I deres branche er både arbejdsmiljøet og behovet for høj fortrolighed meget vigtig. Årsagen er, at højteknologien til deres virksomhed testes og udvikles internt i deres mini-laboratorier og kontorer og derfor er der behov for byggematerialer, som kan møde kravene til lyd på arbejdspladsen.

Indretning til forskellige situationer og miljøer

Kontorindretningen skal passe til forskellige arbejdssituationer og arbejdsmiljøer. Arcasa arkitekter i Oslo har været ansvarlig for opførelsen af ​​tre af de fire andre bygninger samt at indrette og at designe den sidste bygning. De fire etager i bygningen er næsten identiske bestående af kontorlokaler i forskellige størrelser, mødelokaler og et fælles kontor på hver etage.

Kravene om lyd og fortroelighed var ufravillige og derfor valgte Arcasa arkitekter at specificere Rockfon Blanka dB42 i de fleste kontorer. Akustikpladerne Rockfon Blanka dB42 forbedrer rum til rum isoleringen samt lydabsorption i selve rummet - det sikrer kravet om den høje fortrolighed. I resten af ​​bygningen er Rockfon Tropic blevet specificeret for at give en klassisk hvidt udtryk med en god lydabsorption.

Rockfon Blanka dB42 er blevet erstattet af Rockfon Blanka dB 43 i vores sortiment.

Trondheim kontorbygning

Otto Nielsens veg 12
7052 Trondheim
Norge

BREAM Excellent certifceret byggeri har Rockfon akustikplader

Land:Norge
Arkitekt:Arcasa arkitekter
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Blanka® dB 43
Kant:A
Dimension:600 x 600

Andre cases fra kontorsektoren