Unik lysdiffusion gennem et glastag

Lysgården er verdens mest moderne kontorbygning og en del af det nye Trondheim, som også kaldes Sluppen. Distriktet forbinder teknologi og industri og fokuserer på fremtidsorienterede bygninger. Som et alternativ til traditionelle modullofter er der valgt bafler fra Rockfon i dette projekt. I alt svæver omkring 6.000 styk bafle i de luftige og lyse rum. Bafflerne sikrer god lydabsorption, hvilket er vigtigt i et åbent kontorlandskab. De leverer behagelig akustik ved at reducere støj og efterklang, og det bidrager til et godt indeklima

Lyset i kombination med bygningens glas er et væsentligt element i denne iøjnefaldende bygning. Bygningens konstruktion tæller seks etager, og hvert kontorniveau har fleksibiliteten til at tilpasse interiøret til forskellige løsninger, så de passer fra 80 til 180 arbejdsområder.

Tusindvis af bafler skaber WOW effekt

TBygningen er et samarbejde mellem Kjeldsberg AS og Veidekke Eiendom, og lejerne er Veidekke, Sweco, DNV GL og Kinly.

Målet for Lysgården var at være en af ​​verdens mest moderne kontorbygninger med al teknologi tilgængelig fra Siemens' apps. Hovedkonceptet bag projektet er at bruge moderne teknologi til at spare energi. Lysgården har ekstreme kvaliteter, når det kommer til arkitektur, materialevalg og tekniske løsninger fra Siemens.

Hjælp fra appen muliggør kontrol over indgangen, lys og temperatur samt reservation af mødelokaler.

Det spektakulære cafeteria skaber en “wow-effekt”. Men vigtigst af alt er dette en bygning, hvor folk trives og har det godt.

For arkitekten Kjell Bertelsen hos HUS Arkitekter har det været vigtigt at skabe gode arbejdslokaliteter med masser af dagslys. Der er også meget eksponeret beton i både vægge og lofter, som foruden et godt visuelt udtryk også giver det en mere stabil temperatur og et bedre indeklima. Resultatet er en effektiv og stilfuld bygning, der skiller sig ud som et vartegn.

Et bæredygtigt valg for fremtiden

Systemet med de mange lyddæmpende bafler, der hænger overalt, er installeret med en præcis ophængning. Det skaber et klart mønster med et unikt lys indfald. Ambitionen var at finde nye måder at skabe behagelige rum på, og de tusindvis af Rockfon bafler svæver under glastaget som parasoller med samme effekt som bladene på trætoppene i en skov

Bygningen er belønnet med at være miljøcertificeret som et passivhus med en BREEAM Excellent certificering. Certificeringen kom i hus, fordi Lysgården bruger helt ny teknologi til at blive verdens mest moderne kontorbygning.

Lad os tale om lydabsorbtion

Med omkring 6.000 akustiske bafler nedhængt fra loftet har Lysgården en usædvanlig god lydabsorption. Baflerne reducerer støj fra kolleger og sænker loftet, og derved har Lysgården en usædvanlig god lydabsorption. Det er en af ​​kernestenene i et åbent kontorlandskab.

Baflerne reducerer støj fra kolleger og mindsker efterklangen for at give et behageligt og sundt indeklima.

Takket være kombinationen af ​​fantastisk æstetik og teknisk ydeevne er baflerne perfekte til moderne kontorbygninger. I Lysgården installeres Rockfon Contour® bafler i de åbne kontorer, og Rockfon Multiflex Baffles installeres i atriummet. Det skaber den perfekte harmoni mellem et minimalistisk indtryk og designfrihed.

Lysgården

Sluppenvegen 19
7037 Trondheim
Norge

Bafflerne hjælper med at give solbeskyttelse gennem glastaget, hvilket giver en virkelig unik lysoplevelse.

Kjell Bertelsen

Arkitekt
1/12

Lysgården, Norge

Land:Norge
Arkitekt:HUS Arkitekter
Installatør:Valtec
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Contour®
Dimension:1200 x 300

Relaterede projekter