Skole-lofter forvandler støj til trivsel i Horsens

Sct. Ibs Skole i det midtjyske har med en ny skolebygning skiftet larm ud med lyden af ro og glade elever. Da den gamle skole delvist brændte ned, blev målet at skabe en ”ny og topmoderne skolebygning med optimale rammer i forhold til både læring og trivsel”, fortæller skolelederen om det nye undervisningsmiljø, der er blevet udstyret med akustiske lofter fra akustikproducenten Rockfon.

”Shh” og ”kan vi få lidt ro”! Sådan lyder det ofte i landets klasselokaler, hvor det ikke altid er nemt at høre, hvad der bliver sagt ved tavlen. Men selvom støj og dårligt indeklima er hverdag i mange danske skoler, som Realdania har slået fast med kampagnen Skolernes Indeklima, er det ikke tilfældet i Sct. Ibs Skoles nye bygning. Den er designet i et tæt samarbejde mellem GINNERUPARKITEKTER og arkitektfirmaet LINJEN.

Da den gamle privatskole i Horsens delvist nedbrændte i 2018, gav det anledning til at være ekstra ambitiøse med de nye faciliteter, fortæller skoleleder Dan Jensen:

- Det var afgørende for os, at når nu skaden var sket, så måtte vi se fremad og skabe en ny og topmoderne skolebygning med optimale rammer i forhold til læring og trivsel. Idet vi var opmærksomme på de indeklimaproblemer, der var i den gamle bygning fra 1923, har det været ekstra vigtigt at sørge for, at indeklimaet i den brede forståelse er optimalt. Heldigvis er vi fuldt ud tilfredse med resultatet, der har stor betydning for elevernes velvære.

Sct. Ibs Skole

Kildegade 18
8700 Horsens
Danmark

Netop fordi skolen er designet med store fællesområder, åbne etager og ikke mindst til at rumme mange forskellige slags aktiviteter, som foregår på forskellige niveauer, har akustikken været i fokus.

Jens Erik Rasmussen

Partner og arkitekt, GINNERUPARKITEKTER

Sct. Ibs School

Land:Horsens, Danmark
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:A
Dimension:600 x 600, 900 x 900

Relaterede casestudier