I det nybyggede parcelhus med hvide akustiklofter er akustikken blevet præcis som ønsket

I det nybyggede hjem fra 2019 er der tænkt over mange, både små og store detaljer. Med barn og hund i husstanden var god akustik et mål fra starten. Løsningen blev akustiklofter fra Rockfon, hvor den gode lyd og rolige atmosfære altid bliver bemærket af husets gæster.

I en mindre by, lige uden for Aarhus, bor Louise og hendes mand Alex med deres lille søn og hund. De flyttede ind i det nybyggede hus, som Louise i øvrigt selv har tegnet og indrettet, i september 2019. Louise har tegnet huset med ønske om at skabe de perfekte rammer for familien, med flotte, åbne rum, med højt til loftet og store vinduespartier for at udnytte dagslyset.

Undervejs i processen besøgte familien flere besøgshuse hos forskellige typehusfirmaer for at finde inspiration til de materialer, der skulle anvendes og som skulle skabe rammerne for deres fremtidige hjem. Billederne taler da også deres tydelige sprog – der er kræset for materialevalget i hele huset. Bl.a. var lofternes udseende og akustiske effekt et vigtigt parameter, der skulle tages stilling til, da der skulle vælges produkter. ”Jeg synes, man bliver tung i hovedet og stresset af dårlig akustik, og vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle have Rockfon lofter.” Louise, Privat kunde, Aarhus

De var klar over, at de store vinduespartier og loftshøjden ville medvirke til ekko og unødvendig støj. Derfor skulle der findes en løsning til forbedring af akustikken for at få et behageligt indeklima. Da de oplevede Rockfon produkter i et besøgshus, var de ikke i tvivl om, at de dér havde fundet et produkt, der kunne noget unikt.

Kravet var hvide lofter og mere dagslys

Et andet vigtigt parameter, var ønsket om at udnytte dagslyset. ”Vi har valgt at få store vinduespartier og højt til loftet, fordi vi gerne vil have et lyst hjem med masser af dagslys. Derfor skulle vi selvfølgelig også have hvide lofter for at udnytte dagslyset”, udtaler Louise.
Valget faldt på Rockfon Blanka®, som var det naturlige valg med dens ekstra hvide, matte overflade. Rockfon Blankas høje lysrefleksion udnytter dagslyset, og trækker lyset langt ind i alle rum.

Gæster bemærker den gode lyd

Når Louise og Alex i dag får gæster, så er akustikken det første, der bliver bemærket, når de kommer ind i huset og igen, når de samles om spisebordet – også her er akustikken helt i top og samtalen går nemt uden problemer med at høre hinanden. ”Vores gæster bemærker, at her er et helt særligt lydniveau, og at det er behageligt at opholde sig i vores hjem”, siger Louise.

Det nye, flotte hjem er en skøn ramme for familien og giver ovenikøbet også en rar akustik for både hunde, børn og voksne.

Bathroom in private home Aarhus

Hvide Rockfon Blanka lofter giver god akustik hos børnefamilien

Drømmehuset fik lige præcis det ønskede akustikloft som familien drømte om. Den gode akustik gør både hverdag og familiesammenkomster til behagelige minder.

Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:

Privat hjem, Aarhus

Land:Danmark
Dimension:1200 x 600

Relaterede projekter