Politispirer får ny akustikoptimeret skole i Vejle

Danmark er blevet en ny politiskole rigere. Det 20.000 store uddannelsescenter i Vejle består af ca. 9.500 kvadratmeters nybyggeri og to eksisterende bygninger, der har gennemgået en renovering. Byggeriet har Bygningsstyrelsen som bygherre med Rigspolitiet som kunde.

Vejles nye politiskole rummer undervisningsfaciliteter til både den teoretiske og praktiske undervisning. Udover klasselokaler og træningsrum får de politistuderende glæde af et stort atrium med kantine og opholdsarealer. Desuden er der 100 værelser tiltænkt som overnatningsfaciliteter til politifolk på efteruddannelse.

Som tre perler på en snor

Med den nye politiskole er der skabt et sammenhængende undervisningsmiljø, hvor nybyggeriet er placeret i midten. I hjertet af skolen finder man blandt andet kantinen og et stort fællesrum. Rundt om ligger de renoverede bygninger, herunder den tidligere sygeplejebygning og de eksisterende lagerhaller:

- Der har været fokus på at skabe et helstøbt undervisningsmiljø på baggrund af de eksisterende bygninger og nybyggeriet, der ligger som tre perler på en snor – tre forskellige bygningstyper, sammenkædet af et nord-sydgående strøg, der sammenbinder hele skolen funktionelt. Selvom bygningerne er meget forskellige, er der skabt sammenhæng i kraft af gennemgående facadematerialer og farvevalg, som giver en udtryksmæssig rød tråd, fortæller Johnny Lundbye, arkitekt MAA hos ERIK arkitekter, der har været totalrådgiver på byggeriet.

Akustiske lofter løfter indlæringen

Politieleverne bliver inviteret inden for i et uddannelsescenter, hvor det sunde undervisningsmiljø er sat på skemaet. Bygningen har nemlig den gode akustik for øje, og det løfter indlæringen:

- Der har været fokus på lofterne, hvor vi virkelig kan gøre noget for akustikken. Derfor har Vejles nye politiskole akustikregulerede lofter fra ende til anden. Der er valgt en bred palet af lofttyper, som hver især er valgt ud fra et hensyn til de forskellige rums funktioner og krav. Dette med en gennemgående designholdning, siger Johnny Lundbye.

Valg af akustikløsning afhænger af de forskellige funktioner

I den nybyggede del af skolen er der installeret akustiske løsninger fra akustikproducenten Rockfon. Der er valgt forskellige akustiske løsninger, der understøtter skolens mange faciliteter og funktioner:
- I skolens fællesområder er der installeret Sonar X-plader med skjult skinnesystem, mens der i undervisningslokalerne er installeret Sonar M-plader med delvist skjult skinnesystem. Resultatet er lofter, som forener akustiske fordele med et flot udtryk, som hænger sammen. I træningsrummene, hvor lofterne skulle være mere robuste og kunne holde til boldspil, er der anvendt slagfaste plader. Fordi der nemt opstår ekko i træningsrum, er der også lagt stor vægt på de lydabsorberende egenskaber, fortæller Bo Jørgensen, projektkonsulent hos akustikproducenten Rockfon.
Indvendigt er den hvide farve gennemgående, men den bliver brudt i skolens mødelokaler. Her giver en solgul farve på både vægge, gulve og akustikregulerede lofter lokalerne særpræg og et element af wayfinding, der leder skolens besøgende på rette vej.

Der er dermed tænkt i både detaljer, akustik og udtryk i Vejles nye politiskole. Det kommer de kommende elever til gavn, når skolen efter planen påbegynder uddannelsesaktiviteter i slutningen af året.

Politiskolen Vejle

Soldalen 8,
7100 Vejle,
Danmark

Campaign image, Rockfon Color-all, Beach, colour swatches

Hør om de seneste farvetrends fra 3daysofdesign

Interview med farveekspert, Sara Garanty

Politiskolen Vejle

Land:Vejle, Danmark
Arkitekt:Erik Arkitekter
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon MediCare® Standard, Rockfon Sonar®, Rockfon VertiQ®, Rockfon® Boxer
Kant:A, M, X
Dimension:600 x 600

Relaterede projekter