order-bucket

Kaisa House

Da Universitetet i Helsinki besluttede at opføre et nyt centralt bibliotek på en grund i midtbyen, som tidligere husede et stormagasin, var der ikke mange, der havde forestillet sig, hvor spektakulært det færdige resultat ville blive.

Hjertet i Kaisa House er et storslået, ovalt atrium, der strækker sig over alle bygningens etager. Atriummets kurver harmonerer med de markante buede åbninger, der dominerer bygningens vestlige facade. Og atriummets kurver understreges af de hvide balkoner på hver etage, der synes at svæve i luften som koncentriske ringe af skyer, der leder blikket opad.

Ikke desto mindre forbedrer balkonvæggene akustikken i rummet, så der skabes en stille og rolig atmosfære for bibliotekets brugere. Den glatte overflade og de ønskede kurver opnåede AOA med Rockfon Mono Acoustic. Rockfon-lofter gør også nytte i resten af biblioteket, hvor Industrial Opal er installeret bag et net af strækmetal. Allerede fra første åbningsdag vandt “Lady Kaisa” folkets hjerter og opmærksomhed – hvilket gav bygningen Finlands Kritikerforbunds årlige kunstnerpris i foråret 2012.

Sport og fritid

Kaisa House

Helsinki University Library
P.O Box 53
00014 University of Helsinki
Finland

Bibliotekerne vil ændre karakter i betydelig grad over de næste 50 år, og det kræver løsninger med fleksible byggesystemer.

Vesa Oiva

Anttinen Oiva Architects

Kaisa House

Kaisa House

Location:Finland
Architect:Selina Anttinen, Vesa Oiva
Installer:Inlook
Products:Rockfon® Industrial™ Opal, Rockfon® Mono® Acoustic
Edges:A24
Dimensions:600 x 600
rockfon