Det prisvindende koncert-, hotel- og konferencecenter Malmö Live, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, er opført med 19.000 m2 akustikløsninger fra Rockfon, som optimerer lydmiljøet i den katedral-lignende foyer.

Malmö Live har vundet prisen for Årets Byggeri i Sverige 2016, og edéen bag projektet har været at skabe en åben og multifunktionel bygning, der både kan rumme koncerter, konferencer, hotel, restauranter, caféer m.v.

Bygningen, som omfatter i alt ca. 54.000 m2, er således udformet til at være et centrum for uformelle sociale udvekslinger 24 timer i døgnet som en slags ’by i byen’. I den forbindelse er der ikke mindst arbejdet med akustikløsningerne i den store centrale lobby. Her har Rockfon bl.a. leveret de hvide akustikpaneler på væggene samt koksgrå akustikplader bag metallofterne – i alt ca. 19.000 m2 akustikløsninger.

Samspil mellem akustiske flader og betonelementer

- På væggene fremstår akustikpanelerne som én glat og hvid flade, der er udspændt mellem betonsøjlerne. De står rigtigt godt til modullofterne og kassetterne i vinduespartierne, så hele lobbyen opleves som en ubrudt helhed uden synlige samlinger, hvor alle elementerne visuelt understøtter hinanden, forklarer senior partner Kristian Ahlmark fra Schmidt Hammer Lassen Architects og fortsætter:

- Det er desuden lykkedes at opnå en akustik i lobbyen, så rummet kan bruges til mange forskellige formål på samme tid, uden at de generer hinanden. Samspillet mellem de akustiske flader, der dæmper, og betonelementerne, der spreder lyden, gør, at lobbyen kan fungere som en stor katedral med koncerter, café- og restaurantbesøg, konferencer, børn der leger osv. på samme tid. Det er på den måde blevet et ægte multifunktionelt rum.

Skræddersyede akustikoverflader overalt

Akustikløsningerne fra Rockfon bygger på fuldt ud genanvendelige stenuldsplader i højeste brandklasse (A1). I Malmö Live er der til lofterne i foyeren benyttet hvide Rockfon Sonar® samt koksgrå Rockfon Color-All®, der begge udmærker sig ved bl.a. at være formstabile ved en luftfugtighed på op til 100 pct. Derudover leverer de lydabsorption i klasse A.

Foyerens vægge er desuden beklædt med vægpanelerne Rockfon VertiQ i specialmål, og ligesom loftsløsningerne leverer også panelerne lydabsorption i klasse A.

- Til et projekt som Malmö Live er det afgørende, at løsningerne sikrer fuld designfrihed for arkitekten takket være de mange forskellige modulstørrelser, kantdetaljer og muligheden for specialmål. Designet kan således tilpasses, så f.eks. samlingerne bliver helt skjult, og farverne matcher resten af interiøret perfekt, fortæller projektchef Jörgen Elofsson fra Rockfon.

Sport & fritid

Malmö Live

Dag Hammarskjölds Torg 4
211 18 Malmö
Sverige

Det er desuden lykkedes at opnå en akustik i lobbyen, så rummet kan bruges til mange forskellige formål på samme tid, uden at de generer hinanden

Kristian Ahlmark

Senior Partner, Schmidt Hammer Lassen Architects
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:

Malmö Live

Land:Sverige
Arkitekt:Tengbom Gruppen, Schmidt Hammer Larsen&Larsen K/S (DK)
Installatør:Interoc, Intermontage Bromölla, Skånemontage
Dimension:600 x 600, 2400 x 600

Andre cases fra sport- og fritidssektoren