Nicola Jacques, ledende arkitekt hos Fraser Brown MacKenna Arkitekterne, som har designet den nye bygning, kommenterede på arkitektfirmaets valg af lofter:

”Rockfons lofter blev foreskrevet, da de med deres brede produktsortiment var i stand til at imødekomme forskellige krav til akustik og brandmodstandsevne, der krævedes i de bygningens forskellige lokaler. Rockfons smalle E-kanter, ikke-standard pladestørrelser og nedhængte bafler gav mulighed for et bredt udvalg af æstetiske muligheder, i overensstemmelse med det overordnende arkitektdesign i områderne. 

Det blev aftalt, at etageadskillelsen i det dobbelthøje centrale atrium skulle fremstå helt rå for at fremhæve nogle elementer i konstruktionen, hvilket harmonerer godt med, at bygningen huser et teknisk universitet. Samtidig bidrog det til at holde byggeomkostningerne nede. Det betød samtidig, at det var nødvendigt med ekstra akustisk absorption i det område, og 300 vertikalt nedhængte sorte Rockfon® Fibral™ Multiflex  bafler blev specificeret for at skabe en akustisk løsning og et designelement.

Der blev anvendt Rockfon® Sonar® plader med E-kant i klasselokalerne, hvor akustikberegninger indikerede, at de ville give en efterklangstid på 0,38 sekunder. Den engelske byggenorm BB93 kræver en efterklangstid på mindre end 0,8 sekunder i standardlokaler samt undervisningslokaler, mens DDAs og BB93s retningslinjer specificerer 0,4 sekunder for børn med nedsat hørelse. Alle klasseværelser på Futures skulle derfor være egnet til børn med nedsat hørelse. 

PAN Interiors var den specialiserede entreprenør, der blev udpeget til at varetage installationen af lofterne. Paul Aubrey, direktør for forretningsudvikling, sagde: ”Efter tidligere at have arbejdet tæt sammen med Rockfon i flere uddannelsesprojekter, vidste vi, at med deres brede produktportefølje og udvalg af produktløsninger, kunne vi sikre et førsteklasses resultat for vores kunde ud fra et krævende oplæg. 

Futures Community College

Southchurch Blvd
Southend-on-Sea
SS2 4UY
England

Rockfons lofter blev foreskrevet, da de med deres brede produktsortiment var i stand til at imødekomme forskellige krav til akustik og brandmodstandsevne.

Nicola Jacques

Arkitekt, Fraser Brown MacKenna Architects

Futures Community College

Land:Storbritannien
Arkitekt:Fraser Brown MacKenna Architects
Installatør:PAN Interiors
Produkter:Rockfon Sonar®
Dimension:1200 x 450

Andre cases fra uddannelsessektoren