Bæredygtighed og trivsel præger Ebbepark

Midt i Linköping er et helt nyt og unikt sted ved at tage form - Ebbepark. Området, der involverer en helt ny type indre bymiljø med fokus på bæredygtighed, trivsel og innovative løsninger, består af fire blokke med blandt andet erhvervslokaler, caféer, boliger og træningslokaler.

Den 8. september blev den del, der hedder Spektrum, indviet, som med sine 6 etager, kontorer, lounge og coworking udgør et omdrejningspunkt for områdets erhvervsliv. Rockfon har leveret innovative og bæredygtige akustikplader, som i harmoni med de arkitektoniske ambitioner har resulteret i lyse lokaler, hvor farverne skaber stemningen.

Byen summer af liv

Linköping er en by, der summer af liv, som er befæstet af Ebbepark, der sikrer, at nutid og fremtid går hånd i hånd. Ebbepark tilbyder både virksomheder og private mulighed for at lære, udvikle sig og arbejde i et dynamisk miljø. Her har der været fokus på at skabe de bedste vilkår for trivsel.
 
Det nyindviede Spektrum er skabt for at stimulere interaktion, og derfor har det været vigtigt at kunne løfte indemiljøet gennem innovative valg og løsninger. Rockfon har blandt andet leveret Rockfon Eclipse, som er et bæredygtigt og fleksibelt nedhængt loft i form af akustiske øer.
 
Hanna Ransjö fra Winell & Jern Arkitekter, som er ansvarlig for projektet, fortæller om fordelene:
 
- "Det har fungeret rigtig godt at arbejde med akustiske øer, og det har givet os stor frihed, når vi har designet lokalerne. En af de største fordele har været, at vi har kunnet vælge frit mellem forskellige farver, hvilket har gjort det nemt at kombinere den nedhængte loftsløsning med andre materialer og farver".
 
Valget af farver har ikke været tilfældigt, men indtænkt i visionerne for stedet:
 
- "Vi har undervejs i processen haft forskellige nøgleord til de forskellige områder, både for at skabe miljøer, der tjener deres formål, men også for at gøre det lettere for besøgende at orientere sig. Eksempelvis har vi valgt grønne nedhængte lofter fra til Care Nature, og til steder som Inspire, Combine og Make, har vi arbejdet mere med kontraster".
 
Lofterne bidrager til at opfylde de forskellige områders formål, hvor farverne bidrager til kreativitet nogle steder og ro andre steder, hvilket er udviklet med trivsel for øje. Desuden er Rockfons akustiklofter bæredygtigt byggemateriale, som bidrager til at opfylde visionen om Ebbepark som et bæredygtigt byggeri. Du kan læse mere om Rockfon og bæredygtighed her.

Bæredygtigt byggeri med mange muligheder

Kim Eklöf, som er projektkonsulent hos Rockfon, sætter kundens visioner i højsæde. Det kræver fleksible produkter at opfylde kundens ønsker:
 
- "Vi har stort fokus på at imødekomme kundens behov og være lydhøre over for deres ønsker. Vi har været meget fokuseret på farver i Ebbepark, som er et sted hvor kreativiteten skal flyde, og vi har leveret 9 forskellige NSC farver. Derudover kan vi producere helt specifikke nuancer og farver, hvis det ønskes. Har kunden ikke en klar vision om præcis, hvad de ønsker på farve- og formfronten, kan de altid få rådgivning hos Rockfon".
 
- "Du kan få rådgivning direkte fra vores salgskonsulenter eller hos kundeservice, som er meget vidende. Vores tekniske chef, som er meget tæt på markedet, står også gerne til tjeneste", slutter Kim Eklöf.
 

Ebbepark, Spektrum

Fridtunagatan 24
582 12, Linköping
Sverige

Vi har stort fokus på at imødekomme kundens behov og være lydhøre over for deres ønsker og visioner.

Kim Eklöf

Projektkonsulent Rockfon

Ebbepark, Spektrum

Land:Linköping, Sverige
Arkitekt:Winell & Jern Arkitekter, Hanna Ransjö
Installatør:LEAB AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®, Rockfon® Eclipse
Kant:A, A15, E15
Dimension:600 x 600, 1200 x 1200, 1800 x 1200

Relaterede referenceprojekter