Akustikdesign er fremtiden

12. november 2021

Tidligere handlede designløsninger udelukkende om æstetik. Men sådan er det ikke længere - heldigvis. I dag søger arkitekter og designere efter løsninger, som byder på flere fordele end blot et flot design. Særligt akustik er et element, som tænkes grundigt ind i designet i dag.

Akustisk design med farvede akustikplader

Rockfon Color-All i oplevelsescenteret Naturkraft i Ringkøbing

Kernen i det akustiske design er lyden

Lyde er meget kraftfulde. Det er vibrationer som lydbølger, der gør os i stand til at høre og kommunikere med hinanden. Derfor betyder det meget, at lyden kommer rigtigt frem. Hvis der ikke er god akustik, kan det påvirke vores humør og følelser.

Støj er generende, og så kan det være frustrerende ikke at kunne høre ordentligt, hvad der bliver sagt. Akustik har derfor betydning for, hvordan vi oplever et sted eller rum, da det afslører karakteristika om interiøret og komforten.

Hvad forværrer akustikken?

Der kan være mange grunde til, at akustik forværres, men mange mennesker i et rum kan medføre mange forskellige lydniveauer og risiko for pludselig støj. Dermed kan lydstyrken risikere at blive så høj, at vigtig information ikke kommer rigtigt frem.

Lokalet spiller også en rolle i, hvordan lyden kommer frem. Hvis der er hårdt gulv og der ikke er noget på væggene, giver lyde meget efterlang. Derfor er det nødvendigt med produkter, som absorberer lydene og forbedrer taleforståeligheden. Og her kommer vores akustik design ind i billedet, som kontrollerer lydene og giver bedre akustik.

Akustikdesign med mange fordele

Moderne bygninger og moderne indretning ser anderledes ud i dag end tidligere. For mange år siden blev der kun tænkt over design og æstetik, hvor man i dag går op i mere end blot et flot design. Akustik spiller en stor rolle i design og indretning i dag, men det betyder ikke, at man er villig til at gå på kompromis med æstetikken.

Mange søger derfor løsninger med god fleksibilitet for at opnå den perfekte balance. Der er stor efterspørgsel på designløsninger, som har en god sammenkobling af flot design og samtidig kan forbedre akustikken.

1/1
1/1
1/1