Her er hvad du skal overveje hvis du vil montere akustiske bafler

25. februar 2020

Med akustiske bafler fra Rockfon kan du udnytte flere fordele fra forbedret akustik, designfrihed og forbedret dagslys til nem installation og vedligeholdelse. I denne artikel fremhæver vi nogle af fordelene og illustrerer den nemme montageproces.

Acoustic free-hanging baffles installed in office

Lysgården, Norge

Fordelene og de mange muligheder med frithængende, akustiske bafler

Ved design af nyt byggeri eller ved renovering af eksisterende bygninger skal mange faktorer overvejes som f.eks. designets æstetik, funktionalitet, nem installation og meget mere. At forene alt dette kan være en udfordrende og tidskrævende opgave.

Med et akustisk loft er der mange muligheder og løsningstyper, der skal overvejes, fra nedhængte akustiklofter til akustiske øer og bafler, hver af dem med sine egne fordele i forhold til behovene i den specifikke bygning. En af de stadig mere populære akustiske løsninger er bafler, som er nedhængte akustikplader i lodret position. Bafler er velegnede til visse typer installationer og har mange fordele. Læs bare her:

  • Bafler er den perfekte løsning, når dagslyset skal komme uhindret ind, for eksempel via ovenlysvinduer.
  • Tilpasning og afstand mellem individuelle akustikplader kan bestemmes af designeren og giver således mulighed for en bred vifte af designudtryk og æstetik for ethvert loft.
  • Akustikpladerne er ophængt lodret og blokerer derfor ikke loftet, hvilket gør det muligt at eksponere loftet tilstrækkeligt, når loftet skal bruges som en termisk masse til opvarmning eller køling af bygningen
  • Bafler er den ideelle løsning til områder, hvor der kræves hyppig eller uhindret adgang til installationer, der er placeret direkte i loftet.

Montage af akustikbafler

Bafler kan monteres med minimale forstyrrelser for dem der bruger rummet og er derfor et meget hurtigt og effektivt middel til sikre støjdæmpning og mindske forstyrrende larm i samme. Med vores installationsvideoer og trinvise vejledninger kan du nemt installere bafler og udnytte fordelene ovenfor. Se videoen nedenfor for at se hvordan.

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White

Baffel installationsvideoer

Sådan installerer du Rockfon® System Universal Baffle™ med vores Design wiresæt

Se alle vores baffel installationsvideoer

Vores sortiment af akustiske bafler

Vi har fire akustikmuligheder med bafler i vores sortiment:

  • Rockfon Contour® – Omkostningseffektiv og smuk, rammeløs akustikplade
  • Rockfon® Universal™ – Til kreative og innovative indretninger, tilgængelig i både hvid og 31 inspirerende farver fra Rockfon Color-all-sortimentet
  • Rockfon Humitec® – Især velegnet til fugtige omgivelser som f.eks. i svømmehaller eller områder, der kræver regelmæssig rengøring
  • Rockfon® Industrial™ – Funktionel løsning til at dæmpe støjen fra maskiner i produktionsmiljøer og fabrikker

Besøg vores produktsider og læs mere om de specifikke bafler, deres egenskaber og fordelene ved de forskellige typer.

Relatede artikler