Hvad består et bæredygtigt byggemateriale af?

13. februar 2020

Vi mener, at en helt og aldeles bæredygtig profil for byggematerialer indebærer at bekæmpe klimaforandringer, udvide den cirkulær økonomi og værne om menneskers trivsel.

landskab med bjerge og himmel

Bæredygtighed og velvære behøver ikke at være på bekostning af hinanden

Som vi alle sammen har oplevet, kan en dårlig akustik ændre en god atmosfære og vores humør. Det kan være svært at sove ordentligt hjemme, nyde fritid sammen på en restaurant eller koncentrere sig i klassen. God akustik er ikke kun noget, der vedrører koncerter og pladestudier. Det er en afgørende faktor i vores daglige liv. Reduktion af støj øger faktisk vores produktivitet på arbejdspladsen og sænker stressniveauet - akustiske tiltag forbedrer med andre ord vores velvære.  Den påvirkning, som støj medfører, kan derfor ikke undervurderes. En WHO-publikation fra 2011 rapporterer, at der findes ”pålidelige beviser, som indikerer, at kroniske støjeksponering påvirker børns kognitive evner negativt” (s. 52), med særligt drastiske konsekvenser for deres læseforståelse, hukommelse og opmærksomhed. Af alle disse grunde  er det vigtigt at inkludere den akustiske kvalitet på listen over bæredygtige byggematerialer i forbindelse med renoveringer, eller når du planlægger et nyt rum. God akustik kan forbedre vores hukommelse og evne til at samarbejde i fælles arbejdsområder. Bæredygtighed og velvære bør blandes med hinanden for at skabe det bedst mulige miljø, hvor du kan koncentrere dig, arbejde, læse og lære.

Et bæredygtigt materiale lavet af naturens egne råstoffer

Hvis du leder efter mulige materialer og miljøvenlige løsninger, så tilbyder Rockfon akustikløsninger langtidsholdbar bæredygtighed, der forbedrer den cirkulære økonomi. Vores liste har fokus på æstetik, bestandighed og upcyclingsegenskaber:

  • Stenuldkernen er fremstillet af genbrugt slagge, genindvundet uld og natursten - op til 97 % 
  • Glas fleece forbedrer slagfastheden og holdbarheden - op til 15 %
  • Vandbaseret maling giver en høj lysrefleksion og visuel komfort 
1/1

Minimering af påvirkningen fra driften

Allerede i dag ender ingen stenulds- eller metalrester fra Rockfon-fabrikker på lossepladser, hvilket betyder, at vi udnytter vores affaldsmaterialer. Derudover har vores skinnefabrik i Wijnegem i Belgien 7.000 solpaneler på taget, som sikrer, at 60 % af vores energiforbrug stammer fra en vedvarende energikilde.

Miljømæssige produkterklæringer (EPD'er) er den mest videnskabeligt robuste måde at kommunikere CO2- og vandforbrug samt andre miljøpåvirkningskategorier på, derfor støtter vi den videre udvikling af standarder på dette område og gør vores gennemsigtige og tredjepartsverificerede EPD'er offentligt tilgængelige.

Relaterede artikler