Centret omfatter Cradle to Cradle-certificerede materialer og energiproduktion på stedet ved hjælp af tagmonterede solcellepaneler.

Respekterer rummets arkitektur

I Amsterdam er Park 20ǀ20 verdens første full-service “Cradle to Cradle"-kontorkompleks, designet af William McDonough + Partners.

De væsentligste bygningsprincipper bag "Cradle to Cradle" er at eliminere spild, udnytte ren energi og sætte pris på rent vand. For delvist at realisere kernefilosofien anvendte William McDonough + Partnere termisk masse principper til optimering af energieffektiviteten.

Sloganet for dette byggeprojekt er: “The Work Benefits, The World Benefits”. Det dækker over en vision om at skabe en sund bygning tiltænkt fremtiden, en bygning, der fører til mindre fravær, højere produktivitet og et fremragende arbejdsklima for de mennesker, der skal arbejde i bygningerne.

Et unikt kontormiljø

Indenfor i Park 20ǀ20 er FOX Vakanties en farverig og termisk masse-opvarmet bygning, der fejrer mangfoldigheden. Den skiller sig ud fra resten af kontorbygningerne. Målet er nemlig er at skabe kontorbygninger, der ikke ligner alle andre.

Den rummer en hollandsk rejsearrangør, der har et helt åbent kontorkoncept. Det betyder, at medarbejderne kan se og høre hinanden uden særligt store problemer. Medarbejderne er omgivet af hårde overflader, der giver genlyd, og de kunne derfor godt føle, at de stod i et parkeringshus, hvorfor der blev lagt en ekstremt stor vægt på akustikken.

Indeklimaet stod højt på dagsordenen, og der var fokus på god luftkvalitet, god naturlig belysning og god akustik for at mindske forstyrrelser.

Intelligente løsninger

Der bruges Concrete Core Activation (CCA) på lofterne som en del af den samvittighedsfulde energipolitik for Park 20ǀ20. CCA er et meget energibesparende system, der gør lave temperaturniveauer i bygningen muligt. Det begrænser dog muligheden for at opsætte et loft, da formålet med CCA-systemet er, at det skal udstråle varme nedad mod gulvet.

I de nye åbne arbejdsomgivelser udgør de få vægge en hindring mod at begrænse lydvandringen. Respekten for bygningens arkitektur, samtidig med at der skabes et behageligt indeklima, betyder, at uanset hvilke akustiske løsninger, der blev valgt, kunne de ikke påvirke vandforbruget, termisk komfort og energistyringsprincipperne i bygningen.

Arkitekterne valgte Rockfon Eclipse® flåder for at skabe akustisk komfort uden at påvirke CCA-systemet i det første “Cradle to Cradle”-kontorkompleks, og fordi de passede perfekt til deres behov.

Park 20|20 Experience Centre

Taurusavenue 60
2132 Hoofddorp
Holland

Det er fantastisk at have Rockfon som partner. Vi kan involvere dem i udviklingen og bede dem om input til optimering af den akustiske komfort.

Owen Zachariasse

Sustainability officer hos Delta Development Group

Park 20|20 Experience Centre

Land:Hoofddorp, Holland
Arkitekt:William McDonough + Partners
Produkter:Rockfon VertiQ®, Rockfon® Eclipse
Dimension:1166 x 1166, 1800 x 600

Andre cases fra kontorsektoren